Δράση ενημέρωση στο 4ο Γυμνάσιο από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καλαμάτας

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Εποπτείας, Ελέγχων, της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 11:00 – 13:00, συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας με θέμα: «Διαφυλικές σχέσεις και Έμφυλη βία». Στόχος της Δράσης ήταν η εξειδικεύμενη πληροφόρηση των μαθητών/τριών σε θέματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Εποπτείας, Ελέγχων, της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 11:00 – 13:00, συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας με θέμα: «Διαφυλικές σχέσεις και Έμφυλη βία».

Στόχος της Δράσης ήταν η εξειδικεύμενη πληροφόρηση των μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλης βίας, διαπροσωπικών σχέσεων και επικοινωνίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο εκπροσώπησαν η Ψυχολόγος, κα Δήμητρα Μιχαλοπούλου, και η Κοινωνιολόγος, κα Βασιλική – Σοφία Κατσίποδα, εστιάζοντας στην πολυπλοκότητα του φαινομένου της βίας, στη διάσταση των κοινωνικά κατασκευασμένων διαφορών των φύλων και στη δυναμική των κοινωνικών ρόλων που τους αποδίδονται.  

Τέλος, οι μαθήτριες/ες παρακολούθησαν μία μικρού μήκους ταινία (διαθέσιμη στο διαδίκτυο/open source), με τίτλο: «Μη με αφήσεις ποτέ (Don’t ever leave me)», με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν επάνω στο φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, ώστε να αντιληφθούν πως η αγάπη ΔΕΝ πρέπει να πονάει, δεν πρέπει να καταπιέζει, ή και να τρομοκρατεί.

{gallery}arthra/2026/02/11-29366{/gallery} 

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.