Πελοπόννησος, Greece

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλης βίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αλλά και τη συνολικότερη παρέμβαση σε καθηγητές και μαθητές της Β/θμιας Εκπ/σης,  πραγματοποίησε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλης βίας.

Η Εκδήλωση έλαβε χώρα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στις 11:00, όπου η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Ανθρωπολόγος του Κέντρου ανέλυσαν το θεωρητικό υπόβαθρο, τόσο της βίας μέσα στην οικογένεια, (ενδοοικογενειακή βία), όσο και γενικότερα στην κοινωνία (σχολείο, εργασία, κλπ), τοποθετώντας την στον άξονα της έμφυλης διάστασης.

 Μαθητές της Β΄ και  Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στη συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα, τις γνωσιακές στρεβλώσεις, τις δυσλειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις και τα προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν κακοποίηση μέσα σε αυτές. Η αναφορά στα υγιή όρια και στην διεκδικητική επικοινωνία αποτέλεσε τον επίλογο της δράσης, με σκοπό τη μετάδοση ενός μηνύματος υγιών σχέσεων ανάμεσα στο φύλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

VisitPeloponnese | Στοχευμένη παρουσία σε Τορόντο και Μόντρεαλ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε δυναμικό παρών στην τουριστική αγορά του Καναδά Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2025, συμμετείχε στο «Greek   Luxury   Tourism & Gastronomy   Roadshow», που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ στις 10 και 12 Νοεμβρίου 2025 αντίστοιχα. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στη στρατηγική εξωστρέφειας της Περιφέρειας

Συνελήφθησαν 13 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 29/10/2025 στελέχη του Κέντρου Κοινότητας επισκέφθηκαν το Γενικό Λύκειο Αρεόπολης και πραγματοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα...
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ