Δεύτερη επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμάτας στον Εισαγγελέα για τα σαπιοκάραβα

Για δεύτερη φορά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος τον Εισαγγελέα, σχετικά με την απομάκρυνση από το λιμένα Καλαμάτας τεσσάρων κατασχεθέντων σαπιοκάραβων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και τη Νομική Σύμβουλο αυτού του Νομικού Προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για δεύτερη φορά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος τον Εισαγγελέα, σχετικά με την απομάκρυνση από το λιμένα Καλαμάτας τεσσάρων κατασχεθέντων σαπιοκάραβων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και τη Νομική Σύμβουλο αυτού του Νομικού Προσώπου.

Ο Δήμαρχος ζήτησε εκ νέου την άμεση απομάκρυνση των σαπιοκάραβων και ο Εισαγγελέας ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Εισαγγελικού Λειτουργού και του Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος μετέβη για πρώτη φορά σχετικά με το ζήτημα αυτό στον Εισαγγελέα την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια του Εισαγγελέα, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα τα πλοία αυτά, με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε άλλα λιμάνια της χώρας (ορισμός μεσεγγυούχου).

Εν τω μεταξύ, με νέο έγγραφό του, που απευθύνεται στο Υπουργείο Οικονομικών / Τελωνειακή Περιφέρεια Πατρών, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Μποτίνης ζητεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκποίησης των τεσσάρων κατασχεθέντων πλοίων, που βρίσκονται στο λιμένα Καλαμάτας.

Χαρακτηριστικά τονίζει τα ακόλουθα: «Η Υπηρεσία μας προέβη την 29 – 07 – 2015 στην έκτακτη επιθεώρηση των ανωτέρω πλοίων, από την οποία διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση και των τεσσάρων πλοίων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση απομάκρυνσή τους από το λιμένα Καλαμάτας. Η παρατεταμένη παραμονή τους και η γενικότερη κατάστασή τους έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, υφίσταται κίνδυνος πρόκλησης ναυτικού ατυχήματος και πρόκλησης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε ενδεχόμενη βύθισή τους λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό τους».
Προηγήθηκε ανάλογο έγγραφο προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου