Με επιτυχία η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού “Ανθίζει η πόλη, όταν ανθίζουν τα μπαλκόνια μας!”

Μια μοναδική βραδιά γεμάτη χρώμα, άρωμα και έμπνευση έζησε η Καλαμάτα την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στον υπαίθριο χώρο του σκακιού στο καταπράσινο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού “Ανθίζει η πόλη, όταν ανθίζουν τα μπαλκόνια μας!” εξελίχθηκε σε μια πραγματική γιορτή του πράσινου και της δημιουργικής συμμετοχής των πολιτών για την αισθητική και

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια μοναδική βραδιά γεμάτη χρώμα, άρωμα και έμπνευση έζησε η Καλαμάτα την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στον υπαίθριο χώρο του σκακιού στο καταπράσινο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού “Ανθίζει η πόλη, όταν ανθίζουν τα μπαλκόνια μας!” εξελίχθηκε σε μια πραγματική γιορτή του πράσινου και της δημιουργικής συμμετοχής των πολιτών για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης.

IMG 8572 Large

Η εκδήλωση έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τον κόσμο, με φόντο το φυσικό τοπίο του πάρκου και μια ατμόσφαιρα που ανέδιδε χαρά, περηφάνια και… άρωμα βασιλικού.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η εμπνευσμένη ομιλία της Μαριάννας Ράππου, γνωστής garden coach και γεωπόνου, η οποία μίλησε με πάθος για τη σημασία των φυτών στην καθημερινότητά μας, τόσο ως αισθητικό στοιχείο όσο και ως εργαλείο ευεξίας και προσωπικής γαλήνης.

“Το φυτό δεν είναι μόνο πράσινο. Είναι ανάσα, είναι παρηγοριά, είναι σχέση”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας εύχρηστες και ανθεκτικές επιλογές για τα αστικά μπαλκόνια, όπως η λεβάντα, η αρμπαρόριζα και το δενδρολίβανο.

IMG 8576 Large

Βραβεύσεις με άρωμα Καλαμάτας

Η τελετή ανέδειξε τους πιο “ανθισμένους” κατοίκους της πόλης, με τα βραβεία να προσφέρονται από τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν τη δράση και τη φιλοσοφία της αστικής οικολογίας:

  • 1ο Βραβείο (Tablet): Μαρία Μπάρδη – προσφορά της ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – STARTPC
  •  2ο Βραβείο (Σετ εργαλείων και αξεσουάρ κηπουρικής): Αγγελική Γεωργιλέα – προσφορά της ΚΛΗΜΗΣ – Ασβεστοποιΐα – Πυρηνοκάρβουνο
  •  3ο Βραβείο (Δύο βιβλία ανθοκομίας & κηπουρικής): Καλλιρόη Ντάκουρη – προσφορά του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ – Δήμητρα Δημοπούλου

Οι υπόλοιποι επτά φιναλίστ δεν έφυγαν με άδεια χέρια, αλλά με γλαστράκια γεμάτα εποχικά φυτά, ως αναγνώριση της συμμετοχής και της αγάπης τους για το πράσινο.
Ανάμεσά τους οι Σωτηρία Κισκήρα, Βασιλική Κουμούτσου, Λεωνίδας Οικονομίδης, Χριστίνα Μπαρδαβίλια, Νικόλαος Γιάνναρος, Αγγελική Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου και άλλοι πολίτες που έδωσαν χρώμα στις γειτονιές της πόλης.

IMG 1476 Large

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πρασίνου μεσω της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μπάκα με την συνεργασία της ομάδας Mission του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης του Αντιδημαρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας κ. Βασίλη Παπαευσταθίου, ενώ παρέστησαν αρκετοί Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Επιχειρήσεων που παρέδωσαν τα βραβεία στους νικητές, όπως οι κ.κ. Βασίλης Κουτραφούρης, Ανδρέας Καραγιάννης, Πιπίνα Κουμάντου, Κώστας Παπαδάκης, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, και Σωτήρης Κριτσωτάκης. Ο Δήμος Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς του διαγωνισμού Σταύρο Στούπα StartPC, Κλήμης Ασβεστοποιΐα – Πυρηνοκάρβουνο, Βιβλιόπολις – Δήμητρα Δημοπούλου, και το Φυτώριο Νικήτα Χρυσανθακόπουλου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Μαριάννα Ράππου για τη μοναδική της παρουσία. Με τέτοιες πρωτοβουλίες, αποδεικνύεται πως το πράσινο μέλλον μιας πόλης μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από ένα μικρό μπαλκόνι.

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου