Μνημόσυνο θυμάτων στην Κύπρο το ‘74 την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025 και ώρα 10.00 π.μ., ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, Ιερό Μνημόσυνο για τους Ελλαδίτες και τους Κυπρίους που έπεσαν κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Εν συνεχεία, ομιλία θα εκφωνήσει η Ευθυμία Χατζησωτηρίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025 και ώρα 10.00 π.μ., ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, Ιερό Μνημόσυνο για τους Ελλαδίτες και τους Κυπρίους που έπεσαν κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Εν συνεχεία, ομιλία θα εκφωνήσει η Ευθυμία Χατζησωτηρίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μεσσηνίας «Ο Πενταδάκτυλος».

Ακολούθως στις 10.30 π.μ., στο Ηρώον Πλατείας 23ης Μαρτίου, θα γίνει εκφώνηση των ονομάτων των Καλαματιανών πεσόντων – αγνοουμένων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Ανδριανός. Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, επίσης, για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Κύπρο θα παραστεί εκ μέρους του αδελφοποιημένου με την Καλαμάτα, Δήμου Αγλαντζιάς της Κύπρου, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κωνσταντίνου.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες