Άμεσα η λειτουργία των δημοτικών πάρκινγκ, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο στην Καλαμάτα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με Απόφαση του Συντονιστή της (ΑΔΑ: ΩΦ2ΣΟΡ1Φ-ΞΦ2), έκρινε ότι είναι νόμιμη η υπ' αριθμόν 440/2017 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, απορρίπτοντας ταυτόχρονα σχετική ένσταση, αναφορικά με το θέμα της ανάθεσης της λειτουργίας των δημοτικών πάρκινγκ σε ιδιώτη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με Απόφαση του Συντονιστή της (ΑΔΑ: ΩΦ2ΣΟΡ1Φ-ΞΦ2), έκρινε ότι είναι νόμιμη η υπ’ αριθμόν 440/2017 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, απορρίπτοντας ταυτόχρονα σχετική ένσταση, αναφορικά με το θέμα της ανάθεσης της λειτουργίας των δημοτικών πάρκινγκ σε ιδιώτη. 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταξύ άλλων, επικαλείται την, από του έτους 1978, υπ’ αριθμόν 189 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία ομόφωνα αποφασίσθηκε ότι «η κοίτη του περί ου πρόκειται χειμάρρου Νέδοντος ανήκει εις την κυριότητα του Δήμου Καλαμάτας».

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και θα αρχίσει άμεσα η λειτουργία των δημοτικών πάρκινγκ, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο.
Εκτιμάται ότι ο νέος τρόπος λειτουργίας των δημοτικών πάρκινγκ θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο εξυπηρέτησης όσων χρησιμοποιούν αυτούς τους χώρους στάθμευσης. Επίσης, θα αποδεσμεύσει δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα διατεθούν σε άλλους τομείς (ελεγχόμενη στάθμευση, επιτήρηση κοινοχρήστων χώρων, πράσινο, καθαριότητα).

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στην ανάδειξη του Βράχου Λεωνιδίου με σύγχρονο αρχιτεκτονικό φωτισμό

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στον αρχιτεκτονικό φωτισμό του Βράχου Λεωνιδίου. Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη του τοπίου και την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού.