Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Εικαστικές Διαδρομές» από το Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. Φάρις

Το Εικαστικό Εργαστήριο της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας ολοκληρώνει με επιτυχία μια ακόμη δημιουργική χρονιά, την εκπαιδευτική περίοδο 2024–2025, με μια μεγάλη επετειακή έκθεση με τον τίτλο «Εικαστικές Διαδρομές». Η έκθεση, εγκαινιάστηκε χθες Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, σηματοδοτώντας τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Εικαστικό Εργαστήριο της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας ολοκληρώνει με επιτυχία μια ακόμη δημιουργική χρονιά, την εκπαιδευτική περίοδο 2024–2025, με μια μεγάλη επετειακή έκθεση με τον τίτλο «Εικαστικές Διαδρομές».

Η έκθεση, εγκαινιάστηκε χθες Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, σηματοδοτώντας τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση φιλοξενεί εκατοντάδες έργα των 380 σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστήριου . Ζωγραφική, κεραμική, χαρακτική, αγιογραφία, σχέδιο και παιδική τέχνη συνθέτουν ένα πολύχρωμο και πολυφωνικό σύνολο που αποτυπώνει την καλλιτεχνική πορεία της εκπαιδευτικής  χρονιάς.

εικαστικο εκθεση 25 1

Επισημαίνεται ότι η  φετινή έκθεση έχει και ιδιαίτερο χαρακτήρα: το Εικαστικό Εργαστήριο Καλαμάτας γιορτάζει 40 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας.  Από τα πρώτα εργαστήρια εικαστικών σπουδών που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα, παραμένει σταθερά ένας μοναδικός  χώρος παιδείας, δημιουργικότητας και συλλογικής έκφρασης.

Στο πλευρό των σπουδαστών βρίσκονται 13 καταξιωμένοι εικαστικοί διδάσκοντες, με τον συντονισμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση του γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη , οι οποίοι καθημερινά, για ένα ακόμη  ολόκληρο χρόνο,  εμπνέουν και ενθαρρύνουν την προσωπική καλλιτεχνική φωνή κάθε συμμετέχοντα, μέσα από ένα κλίμα ομαδικότητας και δημιουργικού πειραματισμού.

εικαστικο εκθεση 25 3

Εργάστηκαν οι εικαστικοί: Κελεμένδρη Έλλη, Μπουρίκα Μαρία,  Νιφόρας Σωτήρης, Παπαδοπούλου Νάνσυ, Σακκά Σταυρούλα, Σταυράκη Μαργαρίτα, Χανιώτης Άγγελος και οι κεραμίστες:  Καλέκα Χριστίνα, Μαλλιαρού Κωνσταντίνα, Πετροπούλου Δήμητρα, Πολίτη Αγγελική, Σκιαδά Αγγελική.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν επίσης πολλά σεμινάρια, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα σπουδών και δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε ειδικά θέματα και τεχνικές.

εικαστικο εκθεση 25 2

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τρίτο συνεχόμενο έτος σημειώθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό των σπουδαστών, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική και τη διαρκή απήχηση του Εργαστηρίου στην τοπική κοινωνία και πέρα από αυτήν. Το σύνολο των σπουδαστών την φετινή χρονιά έφτασε 660 (360 εγγεγραμμένους και 300 κοινωνική  προσφορά).

Διάρκεια έκθεσης:  26/06 –29/08/2025

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, , 10.00 -13.00 και  18.00 έως 21.00

Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα  24100,  τ.2721028864,  box5@otenet.gr

{gallery}arthra/2025/06/27-28229{/gallery} 

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ρύθμιση 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις Πάνω από 2.500 υποβολές

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορούν χρονικά διαστήματα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και

Καλοκαιρινή δράση στο Γύθειο από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών του δραστηριοτήτων, προσφέρει για άλλη μια χρονιά ανάσα δροσιάς στα μέλη

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε