Συνάντηση εργασίας Δημάρχου – Περιφερειάρχη για θέματα της Καλαμάτας

Αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Καλαμάτας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Στη συνάντηση μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Καλαμάτας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Στη συνάντηση μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τους πολίτες και την τοπική οικονομία.

Παράλληλα, εξετάστηκαν θέματα στρατηγικής σημασίας, που αφορούν την ανάπτυξη υποδομών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

462552392 933121881998916 2600878816330398682 n

Αναδείχθηκε η ανάγκη για συντονισμό και συνέργεια σε όλα τα επίπεδα, ώστε τα έργα να υλοποιηθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, προσελκύοντας παράλληλα νέες επενδύσεις.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη στενή τους συνεργασία και να εργαστούν από κοινού για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού αναπτυξιακού πλαισίου για την Καλαμάτα και ευρύτερα για την Πελοπόννησο.

462555898 883306740625582 4010321551739419629 n

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή