Πελοπόννησος, Greece

Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας. Στη 2η διευρυμένη συνεδρίασή του υπό τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιου Ηλιόπουλου, συμμετείχαν πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, πρόεδροι φορέων, οι εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ενώ το παρόν έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και ανάλυση του προβλήματος της παραβατικότητας που εντοπίζεται σε κάποιες Κοινότητες, με τους συμμετέχοντες να προτείνουν ενίσχυση της αστυνόμευσης, αλλά και σε επίπεδο πρόληψης μέσα από τη συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου τα προβλήματα να εντοπίζονται άμεσα και να δρομολογούνται λύσεις. Οι προβληματισμοί τέθηκαν ακόμα μια φορά στη συνάντηση, με τους συμμετέχοντες να καταλήγουν ότι απαιτούνται παρεμβάσεις από την Πολιτεία, από τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Παιδείας, Εργασίας, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καθώς το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και αγγίζει πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής.    

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων των κλάσεων 2029 και 2030

Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029 και 2030, σύμφωνα με αλλαγές που επήλθαν, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) ως εξής: α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2029 (γεννημένοι το έτος 2008), κατά το πρώτο δίμηνο του έτους 2026 (από 02 Ιαν 26 έως και 28 Φεβ 26), β. Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως
00:03:05

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα στην Νότια Κυνουρία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -24- γραμμάρια κοκαΐνης και ναρκωτικά δισκία

Αρχοντικό Ματάλα: Η Κιούση απαντά στον Δαβάκη και θέτει κρίσιμα ερωτήματα

Κατ’ αρχάς, εκτιμάμε την άμεση θεσμική ανταπόκριση του υφυπουργού...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ