109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Δοξολογία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων τελέσθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από το Δήμο σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα Καλαμάτας, στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη - Φραγκόλιμνας. 109 χρόνια μετά, τιμήθηκε η μνήμη περισσοτέρων του 1,5 εκατ. ανθρώπων, που γνώρισαν την Οθωμανική βαρβαρότητα, σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν. Τη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοξολογία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων τελέσθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από το Δήμο σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα Καλαμάτας, στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη – Φραγκόλιμνας.

109 χρόνια μετά, τιμήθηκε η μνήμη περισσοτέρων του 1,5 εκατ. ανθρώπων, που γνώρισαν την Οθωμανική βαρβαρότητα, σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν.

Τη δοξολογία τέλεσε ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος π. Βαρέτ Χατζεριάν. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τους Αντιπεριφερειάρχες Στάθη Αναστασόπουλο και Μαρία Οικονομάκου, καθώς και τον Πρόεδρο του Κεντρικού Εθνικού Συμβουλίου της Μητρόπολης των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος Τακβόρ Οβακιμιάν.

Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων και η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Αρμενίας από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Το παρών έδωσαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων καθώς και μέλη της Αρμενικής Κοινότητας.

{gallery}arthra/2024/04/25-26293{/gallery} 

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...