109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοξολογία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων τελέσθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από το Δήμο σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα Καλαμάτας, στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη – Φραγκόλιμνας.

109 χρόνια μετά, τιμήθηκε η μνήμη περισσοτέρων του 1,5 εκατ. ανθρώπων, που γνώρισαν την Οθωμανική βαρβαρότητα, σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν.

Τη δοξολογία τέλεσε ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος π. Βαρέτ Χατζεριάν. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τους Αντιπεριφερειάρχες Στάθη Αναστασόπουλο και Μαρία Οικονομάκου, καθώς και τον Πρόεδρο του Κεντρικού Εθνικού Συμβουλίου της Μητρόπολης των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος Τακβόρ Οβακιμιάν.

Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων και η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Αρμενίας από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Το παρών έδωσαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων καθώς και μέλη της Αρμενικής Κοινότητας.

{gallery}arthra/2024/04/25-26293{/gallery} 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Κυριακή 5 Μαΐου “βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στο λιμάνι της Κορώνης

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η “Βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στην προκυμαία της Κορώνης, που θα ξεκινήσει στις 20:00. Οι βάρκες των ιδιωτών και των επαγγελματιών ψαράδων θα ξεκινήσουν στις 20:00 να δέχονται επισκέπτες για βαρκάδα εντός του λιμανιού της Κορώνης, με σημείο συνάντησης μπροστά από το πρώην Δημαρχείο. Οι συμμετέχοντες

Ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η 10η Γιορτή λουλουδιών

Επικοινωνία με το Δήμο Επικοινωνήστε με το Δήμο στα παρακάτω στοιχεία Ελευθερολακώνων 1, Τ.Κ. 23200 dimarxos@1315.syzefxis.gov.gr 2733360300
00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...
00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο