Με καλό ρυθμό η ανακατασκευή του κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας

Καλή είναι η πορεία εκτέλεσης του έργου αξιοποίησης του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας στο κέντρο της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Κουτραφούρη, μέχρι σήμερα έχει επισκευαστεί η φέρουσα λιθοδομή του κτηρίου και έχει ενισχυθεί με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, τόσο στην εσωτερική πλευράς της όσο και στους ενδιάμεσους φέροντες τοίχους. Επιπλέον, έχει γίνει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλή είναι η πορεία εκτέλεσης του έργου αξιοποίησης του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Κουτραφούρη, μέχρι σήμερα έχει επισκευαστεί η φέρουσα λιθοδομή του κτηρίου και έχει ενισχυθεί με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, τόσο στην εσωτερική πλευράς της όσο και στους ενδιάμεσους φέροντες τοίχους.

Επιπλέον, έχει γίνει η αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου του α’ ορόφου με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθώς και η αντικατάσταση της παλιάς ξύλινης τετράριχτης στέγης με νέα.

Σύμφωνα με τα ορισμένα στην μελέτη, ακόμα, έχουν αποξηλωθεί και ανακατασκευαστεί εξ’ αρχής, τα εξωτερικά επιχρίσματα και τα μορφολογικά στοιχεία των τεσσάρων όψεων του κτηρίου, ενώ έχει εκτελεστεί μεγάλος μέρος των ηλεκτρολογικών δικτύων και η τοποθέτηση των γυψοσανίδων στο ισόγειο.

Τις ημέρες αυτές, εκτελούνται εργασίες κατασκευής ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και λοιπές εργασίες στο εσωτερικό του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 831.000 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.