Παρουσίαση προσχεδίου πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με τη WWF και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, η παρουσίαση του προσχεδίου πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο οποίο ο Δήμος Καλαμάτας επιλέχθηκε να συμμετάσχει μαζί με το Δήμο Κισσάμου, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, μελών της Δημοτικής Αρχής, Προέδρων Κοινοτήτων, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Καλαμάτας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών οργανώσεων και τοπικών φορέων και οργανισμών.

Σημειώνεται ότι, το σχέδιο πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Καλαμάτας συντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί τη WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), και την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και της ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis, με τίτλο «Κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο».

Κατά τη διαβούλευση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση, οι υπεύθυνοι του έργου ενημέρωσαν για την πρόοδο του υπό κατάρτιση σχεδίου, ενώ συζήτησαν και αντάλλαξαν σχόλια και απόψεις με τους παρευρισκόμενους, ώστε τα δεδομένα να ληφθούν υπόψη κατά την διαδικασία κατάρτισης του τελικού σχεδίου.

{gallery}arthra/2024/03/01-26026{/gallery} 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο