Πληθώρα δράσεων από τα ΚΔΑΠ για τη διαφορετικότητα, την υγιεινή διατροφή και την πρόληψη κάθε μορφής κακοποίησης

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις, τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποίησαν δράσεις για τη διαφορετικότητα, την υγιεινή διατροφή και την πρόληψη της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής κακοποίησης. Συγκεκριμένα:

1. Η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Αφορά το σώμα, το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, την αναπαραγωγή, τις διαπροσωπικές σχέσεις. Με τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σεξουαλικής αγωγής επιχειρείται η διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας καθώς και της συναισθηματικής ισορροπίας των παιδιών και των εφήβων.

Στόχος των δράσεων ήταν η προαγωγή της υγείας (σωματικής, συναισθηματικής, πνευματικής ) και της ισορροπημένης ανάπτυξης των παιδιών. Επίσης, η καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

 
2. Το Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής πραγματοποίησε δράση με τίτλο “Δεν Φοβάμαι Το Διαφορετικό”. Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση βιβλίου με τον ομώνυμο τίτλο από την συγγραφέα του βιβλίου, κυρία Ελευθερία Χαλίλι. Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία ενός κοριτσιού, που από μικρή ηλικία βρέθηκε αντιμέτωπο μ’ ένα θέμα υγείας. Πώς αντιμετώπισε το γεγονός ότι διέφερε; Πώς αντιμετώπισε την κατάσταση που βίωνε με το θέμα της υγείας του; Πώς κατάφερε να το ξεπεράσει;
 

 
3. Τα παιδιά δημιούργησαν ένα mini επιτραπέζιο προγραμματισμού προσαρμοσμένο στην διατροφή με διάφορες υποενότητες (υγιεινά ψώνια/ υγιεινό πρωινό κλπ). Στην συνέχεια, παίζοντας με το επιτραπέζιο που δημιούργησαν, εμπέδωσαν την αξία της υγιεινής διατροφής, που τους έφερε πιο κοντά στην νίκη και ταυτόχρονα ανέπτυξαν τις ικανότητες τους στον προγραμματισμό. Το project βασίστηκε στην δράση CodyRobi που αναπτύχθηκε για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα.

Στόχος της δράσης ήταν τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικό τρόπο να πάρουν τις σωστές βάσεις από μικρή ηλικία για την σωστή διατροφή, ενώ παράλληλα να βελτιώσουν και τις επιδόσεις τους στον προγραμματισμό.

 

 
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο