ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά η κατασκευή των Φωτοβολταϊκών Σταθμών ισχύος 2MW

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της αναδόχου εταιρείας ZILLION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε., για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 999.50 KWp

Το έργο χρηματοδοτείται από τον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον»: «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο των δύο μεγάλων Φωτοβολταϊκών Σταθμών, που σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πλέον συμβασιοποιήθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή του. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και περιβαλλοντικά, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα μειώσει σημαντικά το κόστος ενέργειας που σήμερα δαπανά η ΔΕΥΑΚ, καλύπτοντας τόσο τον Βιολογικό Καθαρισμό όσο και άλλες ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου μας. Δείχνει δε την κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής, καθώς είναι σύμφωνο με τον σχεδιασμό μας και τα όσα υπηρετούν τους στόχους του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης μας».

ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 999.50 KWp

Η εγκατάσταση του Φ/Β Σταθμού θα πραγματοποιηθεί στις θέσεις “Ξερολαγκάδα” και “Μουτελάκη” εκτός Σχεδίου Τ.Κ. Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας και στόχος είναι η σύνδεση του Φ/Β Σταθμού με το ηλεκτρικό Δίκτυο Μ.Τ. του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. με σκοπό την εξοικονόμηση στα έξοδα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του μηχανισμού Virtual Net-Metering.

Ο ένας ΦΒ σταθμός θα συμψηφίζει εικονικά την εγκατάσταση της ΕΕΛ (Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού) και ο δεύτερος θα συμψηφίζει ομοίως επιλεγμένες ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης που βρίσκονται σε διαφορά σημεία του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας.

Οι σταθμοί πρόκειται να χωροθετηθούν σε επίπεδα, ανεξάρτητα, μη γειτονικά, αγροτεμάχια εκτάσεως 17 και 19 στρεμμάτων περίπου που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Η προμήθεια περιλαμβάνει όλα εκείνα τα υλικά και τις εργασίες που είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορούν να τεθούν σε λειτουργία οι υπό προμήθεια Φ/Β Σταθμοί. Επιπλέον περιλαμβάνει όλα εκείνα τα συνοδά έργα και εξοπλισμό που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροχρόνια ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τα υπολογισμένα έσοδα από αυτές. Στην προμήθεια περιλαμβάνονται όλα τα μέρη που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές και εκείνα που δεν περιγράφονται αν αποτελούν αναγκαία για τον Ανάδοχο προκειμένου να συνδεθεί ο Φ/Β σταθμός στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο