Αντωνία Μπούζα: Καταστροφές και πλημμύρες στην Άνω Μεσσηνία – Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της Περιφερειακής Αρχής Νίκα

Αντωνία Μπούζα: Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Νίκα για όσες καταστροφές έγιναν στο Δήμο Οιχαλίας, από τις έντονες βροχοπτώσεις χθες βράδυ (19-1-23) , κυρίως στο Διαβολίτσι, καθώς και σε άλλα χωριά της Άνω Μεσσηνίας ( Αγριλόβουνο, Άγιοι Θεόδωροι, Μέλπεια, Παραπούγκι).

Ύστερα από αυτοψία της παράταξής μας στις πληγείσες περιοχές, διαπιστώθηκε η καταστροφή δημοσίων υποδομών, δικτύου ύδρευσης, γεφυρών, αγροτικών δρόμων, επιχειρήσεων και πολλών ακόμη ζημιών, αφού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στην περιοχή αυτή, ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του, έμειναν  μόνο στα λόγια και δεν εκπλήρωσαν με συνέπεια το καθήκον τους.

Συγκεκριμένα, έγιναν κάποιοι καθαρισμοί στον ποταμό Βία στο Διαβολίτσι, κυρίως νοτίως του Διαβολιτσίου, ενώ βορείως, στις καμένες περιοχές , δεν έγινε καμία παρέμβαση, με αποτέλεσμα, καμένα δέντρα, ξύλα κλπ, να  βρίσκονται από το 2021, παρατημένα στις κοίτες των ποταμών , ενώ και σε σημεία που έγιναν υποτυπωδώς παρεμβάσεις, αυτές ήταν μόνο για στάχτη στα μάτια των πολιτών .

Ανύπαρκτος ήταν όμως και ο καθαρισμός των ρεμάτων στο Αγριλόβουνο, στο ρέμα Μέλπειας , στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων, όπου εκεί καταστράφηκε και μία τοξωτή γέφυρα και σε πολλά ακόμη σημεία. Επίσης λόγω των καταστροφών, αποκόπηκαν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεσα η αποκατάσταση της πρόσβασης .

 Ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του, δεν μερίμνησαν για την αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων που ήταν σίγουρο πως θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή, αφού δεν καθάρισαν τα ποτάμια και τα ρέματα, όπως όφειλαν, ούτε μερίμνησαν να  έχουν σε ετοιμότητα για τη χειμερινή περίοδο ενεργές εργολαβίες εκεί, ώστε με κατάλληλα μηχανήματα έργων , να παρεμβαίνουν άμεσα προλαμβάνοντας καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και περιουσίες .

Θυμηδία προκαλεί η συνεχιζόμενη τακτική προπαγάνδας του κ.Νίκα, που αρκείται μόνο στο φαίνεσθαι και ανακοινώνει συνεχώς έργα χωρίς αντίκρυσμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη της Δημάρχου Οιχαλίας κ.Γεωργακοπούλου στον κ.Νίκα τον Ιούνιο του 2022, όπου ετέθησαν  διάφορα θέματα που πρέπει να δρομολογηθούν στο Δήμο Οιχαλίας . Μεταξύ αυτών και παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές.

 Ακούσαμε μόνο μεγάλα λόγια, ταξίματα και ψέματα δυστυχώς.

 Στη συνέχεια ο κ.Νίκας, ανακοίνωσε  τον Ιούλιο του 2022 , πως δήθεν επιταχύνει τις διαδικασίες δημοπράτησης 15 έργων  στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου , με κόστος παρεμβάσεων τα 4.000.000 ευρώ.

Μάλιστα για αποκατάσταση υποδομών στην ευρύτερη περιοχή Διαβολιτσίου ανέφερε τη διάθεση ποσών περίπου 3.000.000 ευρώ. Φυσικά τα έργα αναζητούνται….

Επειδή από λόγια χορτάσαμε , από έργα όμως δεν είδαμε τίποτα , έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους πολίτες πως ούτε ένα μεγάλο έργο δεν φέρνει την υπογραφή του κ.Νίκα στον τόπο μας , αντίθετα διοργανώνονται καθημερινά φιέστες για την υπογραφή συμβάσεων μικρών-τυπικών έργων, τα οποία ομόφωνα έχουν ψηφιστεί στα συλλογικά όργανα, ενώ προκαλεί η σωρεία αναθέσεων σε ημετέρους, όπου βλέπουμε να κατασπαταλούνται εκατ. ευρώ πχ σε ανύπαρκτες διαφημιστικές προβολές του τουριστικού μας προϊόντος,  σε αναθέσεις τεχνικών έργων μόνο με μία υπογραφή , να δίδονται τεράστια ποσά στις αναπτυξιακές εταιρείες σχεδόν χωρίς παραδοτέα  κλπ, ενώ για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, υπάρχει αδιαφορία και λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Η μέριμνα των καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια , η οποία οφείλει να στηρίξει το Δήμο Οιχαλίας αφού από την ολιγωρία παρέμβασής της έγιναν καταστροφές,  περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι σθεναρά δίπλα στην κοινωνία και να μην απεμπολούνται χρήσιμοι πόροι για έργα στον τόπο, όπως στην περίπτωση των αντιπλημμυρικών έργων της Καλαμάτας, όπου λόγω των μεθοδεύσεων του κ.Νίκα, χάθηκαν 100.000.000 ευρώ από τη Μεσσηνία.

Αντωνία Μπούζα

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο