Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης & εστίασης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν.Μεσσηνίας: «Ο προσανατολισμός μας στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους και ο σεβασμός μας και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, αποτελούν βασική μας σταθερά στη καθημερινή μας λειτουργία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν.Μεσσηνίας: «Ο προσανατολισμός μας στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους και ο σεβασμός μας και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, αποτελούν βασική μας σταθερά στη καθημερινή μας λειτουργία».

Σε μία σημαντική τομή στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας προχωρά η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέζος δημοσιοποίησε την ειλημμένη απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 97 του Ν.4368/2016 σύμφωνα με το οποίο, τα Νοσοκομεία δύναται να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απευθείας με το προσωπικό των συνεργείων καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης χωρίς την εμπλοκή των εργολαβικών εταιριών.

Σημείωσε δε, ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και ότι μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύονται οι πρώτες δύο (2) προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ.Παύλος Πολάκης για το θέμα αυτό, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να λαμβάνουν τις αποδοχές που λαμβάνει ένας μόνιμος υπάλληλος στην αντίστοιχη θέση και με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας. Γεγονός που σημαίνει ότι θα δίδονται όλα τα επιδόματα (ανθυγιεινό, οικογενειακό κλπ) συν τις προσαυξήσεις σε αργίες κλπ.

Οι ατομικές συμβάσεις που θα συναφθούν σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο θα έχουν ημερομηνία λήξης 31-12-2017.

Για το θέμα αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Μπέζος χαρακτηριστικά τόνισε:

«Θεωρώ σημαντικότατη αλλαγή στη καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου μας την δυνατότητα που μας δίνει το πρόσφατα ψηφισμένο άρθρο 97 του παράλληλου προγράμματος, να συνάπτουμε δηλαδή ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου στις υπηρεσίες outsoursing απευθείας με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργολάβους. Το προηγούμενο διάστημα μαζί με τους συνεργάτες μου μελετήσαμε σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα. Το να επιδιώκεις καθημερινά μέσα από τον τρόπο που ασκείς Διοίκηση το μέγιστο δυνατό κοινωνικό και οικονομικό όφελος, δεν είναι κάτι που έγκειται έτσι απλά στη διακριτική σου ευχέρεια. Αποτελεί συνειδητή επιλογή και καθήκον μας, όπως επιβάλει το πλαίσιο αρχών μας και ο σεβασμός μας και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη. Η νέα αυτή αλλαγή θα επιφέρει στο Νοσοκομείο μας μια εξοικονόμηση της τάξης 250.000€ ετησίως. Πολλά χρήματα, για να τα χαρίζεις σε οποιοδήποτε ή να αποτελούν προϊόν του ωχαδελφισμού που μπορεί να σε διακατέχει. Ταυτόχρονα με αυτό τρόπο βελτιώνεται σχεδόν διπλασιάζεται το εισόδημα σε περίπου 70 οικογένειες στο τόπο μας και μπορούν να ζουν με μια σχετική αξιοπρέπεια».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος