Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στις περιοχές Πύλου, Μεσσήνης και Τριφυλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα ξημερώματα σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης και Τριφυλίας.

Ειδικότερα, επλήγησαν οι περιοχές Κουκουνάρας, Χατζή, Κρεμμυδίων, Χανδρινού καθώς και η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων στις θέσεις Μάτι και Ρίκια. Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου κλιμάκια των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών.

Οι κυριότερες ζημιές που καταγράφηκαν είναι εκριζώσεις ελαιοδένδρων και αποσπάσεις κλάδων, καταστροφές σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αμπελοκαλλιέργειες καθώς και σε επιχείρηση ελαιοτριβείου.

Για τις ζημιές αυτές ενημερώθηκε ήδη ο ΕΛΓΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήματα αποζημιώσεων στους οικείους δήμους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο