Πύλος: Επίσκεψη Μητσοτάκη – Σαμαρά στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος

Επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος.

Κ. Μητσοτάκης: «Θέλω να συγχαρώ τον Δημήτρη Καφαντάρη, γιατί σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει, γεγονός που πιστεύω ότι θα επιβεβαιώσουν και οι δημότες του. Έχει τη στήριξή μου.»

Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, παρουσία του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπου του έδωσε επίσημη ενημέρωση για τα ζητήματα του Δήμου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το φλέγον ζήτημα της υλοποίησης του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος-Μεθώνη, όπου από κοινού Δήμαρχος και Πρώην Πρωθυπουργός μίλησαν για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου. Από τη μεριά του ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την άμεση υποστήριξη του λέγοντας: «Δεσμεύομαι να συμβάλω τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του δρόμου Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Διευκολύνουμε την αυτοδιοίκηση να διευθετήσει τα θέματά της παρέχοντάς της μεγαλύτερη ευελιξία. Στο θέμα των αναπτυξιακών έργων, θέλω να συγχαρώ τον Δημήτρη Καφαντάρη, γιατί σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει, γεγονός που πιστεύω θα επιβεβαιώσουν και οι δημότες του».

kafansamarmits2

Η συζήτηση συνέχισε με τον Δήμαρχο να αναφέρεται σε ένα από τα σημαντικότερα υπό υλοποίηση πολιτισμικά έργα του Δήμου, αυτού του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας. «Αναμένουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού την έγκριση της μελέτης, ώστε να μπορέσουμε πλέον να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για την ανακατασκευή και ανάδειξη του κτηρίου σε ένα πραγματικά σύγχρονο Μουσείο» δήλωσε ο Δήμαρχος, ζητώντας τη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη.

Και τα σημαντικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος δε σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Δήμαρχος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους την άμεση συμβολή τους για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Μεθώνη.

Επιπρόσθετα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό της Εμβληματικής Κοινότητας της Κορώνης, της ανάπτυξης του οικολογικού τουρισμού στη Νήσο Σαπιένζα και της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου. Η συζήτηση έκλεισε με τον Δήμαρχο να μιλάει για το μεγάλο πρόβλημα των χρήσεων γης και ζήτησε υποστήριξη για την επίλυσή του.

kafansamarmits3

Τέλος έδωσε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στον Πρώην Πρωθυπουργό, ως αναμνηστικά δώρα, ένα εγχάρακτο πιάτο με την παράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο και ένα λεύκωμα με συλλογή από φωτογραφίες του Δήμου.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου