Ορκωμοσία 1.065 νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο Παπαφλέσσας | Δημήτρης Πτωχός: Μια ημέρα υπερηφάνειας για τους νέους και τις οικογένειές τους

Στην ορκωμοσία των 1.065 νεοσυλλέκτων της Γ΄ ΕΣΣΟ 2026, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» στην Καλαμάτα, παρέστη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Σε μια ιδιαίτερη ημέρα για τους νέους οπλίτες και τις οικογένειές τους, που βρέθηκαν στο στρατόπεδο για να παρακολουθήσουν την τελετή, ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους νεοσύλλεκτους και τους ευχήθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην ορκωμοσία των 1.065 νεοσυλλέκτων της Γ΄ ΕΣΣΟ 2026, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» στην Καλαμάτα, παρέστη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Σε μια ιδιαίτερη ημέρα για τους νέους οπλίτες και τις οικογένειές τους, που βρέθηκαν στο στρατόπεδο για να παρακολουθήσουν την τελετή, ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους νεοσύλλεκτους και τους ευχήθηκε καλή και ασφαλή θητεία.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τους νέους ανθρώπους που ορκίζονται, αλλά και για τις οικογένειές τους που βρίσκονται εδώ και τους καμαρώνουν. Η θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια περίοδος ευθύνης, προσφοράς και εμπειριών. Και για εμάς φυσικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η παρουσία και η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ιδιαίτερη σημασία. Εύχομαι σε όλους καλή θητεία, με υγεία, δύναμη και ασφάλεια, και στις οικογένειές τους να είναι πάντα περήφανες για εκείνους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες και Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των τοπικών αρχών.

Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εκπροσώπησε ο Διοικητής Β΄ Κλάδου της ΑΣΔΥΣ, Ταξίαρχος Γεώργιος Κακούτης, ενώ την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Γεώργιος Χαρίτος.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε παρουσία συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων, οι οποίοι βρέθηκαν στην Καλαμάτα για να μοιραστούν μαζί τους μια ξεχωριστή στιγμή στην έναρξη της στρατιωτικής τους θητείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. Μεγαλόπολης Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

  Τακτική συνεδρίαση (δια ζώσης), για ενημέρωση και τη συζήτηση...
00:08:05

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Πηρούνια στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο στην Πελοπόννησο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει τους πολίτες για το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα

Θεόδωρος Βερούτης: Η Δικαιοσύνη αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα θεμέλια εμπιστοσύνης του πολίτη στην πολιτεία

Στην καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας  Θεόδωρος Βερούτης. Παρόντες στην τελετή που διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος. δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι