Ενημερωτική συνάντηση για την πανώλη των αιγοπροβάτων στον Μελιγαλά

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ενημερωτική συνάντηση για την πανώλη των αιγοπροβάτων στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» στον Μελιγαλά, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, δημοτικών παραγόντων, υπηρεσιακών στελεχών της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και ενδιαφερόμενου κοινού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εξάπλωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, την εμφάνιση κρούσματος στην περιοχή Κορινθίας και την

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ενημερωτική συνάντηση για την πανώλη των αιγοπροβάτων στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» στον Μελιγαλά, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, δημοτικών παραγόντων, υπηρεσιακών στελεχών της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και ενδιαφερόμενου κοινού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εξάπλωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, την εμφάνιση κρούσματος στην περιοχή Κορινθίας και την ανάγκη  αποτελεσματικής προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής μας.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε από τα στελέχη της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, την διευθύντρια Ευσταθία Γεωργακοπούλου και την προϊσταμένη κτηνιατρικής Μαρία Κωταντούλα, αναλύθηκαν οι ενέργειες ελέγχου και προστασίας των αιγοπροβάτων που έχουν υλοποιηθεί και δόθηκαν σχετικές οδηγίες προς τους κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα η προϊσταμένη κτηνιατρικής ανέφερε ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκε κρούσμα πανώλης στην Ελλάδα, επεσήμανε τις συνέπειες εμφάνισης και τις απαιτήσεις που τίθενται για τη διαχείριση κρούσματος από το υπουργείο, όπως  για παράδειγμα την θανάτωση όλων των ζώων της εκτροφής, την υγειονομική ταφή αυτών και την απολύμανση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Επίσης τις ζώνες διαχείρισης των 3 και 10 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνουν τη ζώνη προστασίας και τη ζώνη επιτήρησης αντίστοιχα, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται σε κάθε ζώνη. Επίσης έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη απαγορευθεί οι μετακινήσεις και οι σφαγές αιγοπροβάτων, με στόχο τον μετριασμό των πιθανοτήτων εμφάνισης κρούσματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται  σε επιφυλακή, έχουν συνεχή επικοινωνία με τις κτηνοτροφικές μονάδες, με στόχο την αποφυγή της εμφάνισης και διασποράς της νόσου, προς εξασφάλιση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρεσιτάλ κιθάρας στη Μεθώνη το Σάββατο 25 Ιουλίου

Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης...

Στον ρυθμό του Crossover GNC 3on3 κινείται η Σπάρτη – Σάββατο και Κυριακή στην κεντρική πλατεία

Σε μπασκετικούς ρυθμούς κινείται η Σπάρτη, καθώς το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου διεξάγονται οι μοναδικοί αγώνες CROSSOVER GNC 3on3 στην κεντρική πλατεία. Πρόκειται για αγώνες

«Το νερό που θυμάται…» | Βραδιά αφήγησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην προφορική παράδοση , με τίτλο « Το νερό π

Δωρεά προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Τρίπολης

Δωρεά προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποίησε...