×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 191Δυναμικό παρών κατοίκων της Κυπαρισσίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας για την λειτουργία Λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία

Φεβρουαρίου 03, 2015
Οι κάτοικοι, επαγγελματίες, αγρότες και οι ιδιοκτήτες γης, των Μύλων, της Μαύρης Λίμνας (Πλετσέικα), του Καρτελά, του Μεμί, των Κάτω Μπλεμενιάνων και της Τοπικής Κοινότητας Βρυσών, αύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα δώσουν μαζικό παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία και θα θέσουν το θέμα για την λειτουργία Λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Εμείς, κάτοικοι, επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες γης, φίλοι και επισκέπτες των Μύλων, της Μαύρης Λίμνας (Πλετσέικα), του Καρτελά, του Μεμί, των Κάτω Μπλεμενιάνων και της Τοπικής Κοινότητας Βρυσών,πληροφορηθέντες το Σαββατοκύριακο από τις εφημερίδες την εν κρυπτώ μεθόδευση λειτουργίας Λιγνιτωρυχείου μέσα στα σπίτια μας και τη γη μας, χωρίς κανένας,ΚΑΝΕΝΑΣ, να μας έχει ενημερώσει, να έχει συζητήσει μαζί μας, να έχει διαβουλευτεί με την κοινωνία, επιστημονικούς φορείς, οργανώσεις και συλλόγους,τη Δευτέρα 02/02/2015 καταθέσαμε Αίτηση στον Δήμο Τριφυλίας, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Τριφυλίας για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ει δυνατόν και την ίδια μέρα (Δευτέρα) ή, άλλως, για σήμερα Τρίτη 03/02/2015 οπωσδήποτε, επειδή λήγει την Πέμπτη 05/02/2015 η Δημόσια Διαβούλευση για το κοινό και δεν υπάρχει χρόνος για αδιαφορία και αδράνεια, με ένα και μοναδικό εξαιρετικώς κατεπείγον θέμα: «Αναλυτική ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την προωθούμενη λειτουργία Λιγνιτωρυχείου στην περιοχή της Κυπαρισσίας μέσα στα σπίτια, αναλυτική ενημέρωση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εδώ και δυόμιση μήνες έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (σ.σ. λήγει την Πέμπτη η διαβούλευση για το κοινό και δεν υπάρχει χρόνος για αδιαφορία και αδράνεια),συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του εν λόγω θέματος, με την ακρόαση των απόψεών μας, λήψη απόφασης ενάντια στη λειτουργία Λιγνιτωρυχείου και την εξόρυξη λιγνίτη μέσα στα σπίτια μας, τις περιουσίες μας, τις καλλιέργειές μας, τις δραστηριότητές μας, και έκφραση Αρνητικής Γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στη Δημόσια Διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Ελπίζοντας σε κατανόηση και άμεση ανταπόκριση του Προέδρου του Δ.Σ. Τριφυλίας και του Δημάρχου στο αίτημά μας.

Με την αστεία πρόφαση (εν αμαρτίαις) ότι αύριο Τετάρτη και ώρα 18:00 είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και μπορεί να γίνει σε εκείνη τη συνεδρίαση μια συζήτηση για το θέμα, που ισχυρίζονταν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι τους οποίους έτυχε να βρούμε και να ενημερώσουμε προφορικά,η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για την προωθούμενη λειτουργία Λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία.

Ήταν και είναι θεσμική υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να γνωρίζει για το Λιγνιτωρυχείο και τη ΜΠΕ και να έχει ήδη ενημερώσει κατοίκους, φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, αλλά και να έχει εκφράσει Δημόσια Αρνητική Γνώμη.

Δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη θεσμική τους υποχρέωση και, πλέον, μετά την Αίτησή μας, εκ των υστέρων δηλαδή και στο παραπέντε, προφάσεις, δικαιολογίες και ισχυρισμοί που θα επικαλεστούν, δεν μας πείθουν και τους εκθέτουν περαιτέρω.

Πολύ, δε, περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξ όσων πληροφορηθήκαμε, έχει αποστείλει τη σχετική ανακοίνωση για τη Δημόσια Διαβούλευση της ΜΠΕ και στον Δήμο Τριφυλίας στην οποία αναφέρεται ότι «καλεί το κοινό να ενημερωθεί και το ενδιαφερόμενο κοινό να εκφράσει τις απόψεις του, καθώς και την/τις Επιτροπή/ές Ποιότητας Ζωής, την/τις Δημοτική/ές Επιτροπές Διαβούλευσης και τα Συμβούλια Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας να εκφράσει/ουν την γνώμη του/ους».

Άγνοια δεν δικαιολογείται. Μεθόδευση δεν συγχωρείται.

Εμείς, αύριο Τετάρτη 04/02/2015 και ώρα 18:00 θα δώσουμε μαζικό παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία και θα θέσουμε το θέμα της εν κρυπτώ μεθόδευσης για λειτουργία Λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσίας.

Αύριο, θέτουμε αμείλικτα ερωτήματα, που δεν χωρούν ευφυολογημάτων.

Αύριο, ζητάμε σοβαρές εξηγήσεις και πειστικές απαντήσεις.

Αύριο, είναι η ώρα της αλήθειας. Αύριο θα πέσει άπλετο φως, και θα διαλύσει το σκότος της σκόνης της εξόρυξης λιγνίτη.

Αύριο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, λίγες μέρες πριν ανοίξει το Τριώδιο, πέφτουν οι μάσκες.

Να πάρουν Δημόσια θέση όλοι: Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Γενικός Γραμματέας, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους κατοίκους της Κυπαρισσίας,του Δήμου Τριφυλίας και ευρύτερα της Μεσσηνίας να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τα σπίτια, τις περιουσίες και δραστηριότητές μας, για τις καλλιέργειές μας, για το φυσικό περιβάλλον.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ04/02/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πούμε το Μεγάλο ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πούμε το Μεγάλο ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ»

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia