Λαϊκή Συσπείρωση: Προκαλεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Νικολάκου: «Επίδοξοι προστάτες – κοινοί συκοφάντες»

Μαρτίου 16, 2018
Ποια είναι η αλήθεια για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης του Δήμου Τριφυλίας; Περιφερειακή Αρχή και Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετούνται για το θέμα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Προκαλεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Προκαλεί η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντί να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους της Τριφυλίας για τους χειρισμούς της με το αλιευτικό καταφύγιο στη Μαραθούπολη, ξαναπουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ενώ καταστρατήγησαν κάθε νομιμότητα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού έφεραν έργο 6 εκατ. Ευρώ εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς εισήγηση, χωρίς καμιά προδιαγραφή, για να προλάβουν δήθεν τις προθεσμίες, τελικά «ξέχασαν» να στείλουν το φάκελο (!!!); Έχουν μελέτη και θα επανέλθουν; Όλα τελικά στο πόδι;

Έχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ασχολούνται με το πολιτικό μέλλον του κ. Τατούλη, με τα πλασαρίσματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα εσωτερικά προβλήματα της πάλαι ποτέ κραταιάς ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό, από αυτούς που στην προμετωπίδα έχουν την πολιτική προσωπική τους επιβίωση και γι’ αυτό αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα.

Να τους εγκαταλείψουν μαζικά, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, με τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα και η προοπτική.

Κ. Νικολάκου: «Επίδοξοι προστάτες – κοινοί συκοφάντες»

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια στην πολιτική της δέσμευση απέναντι στους πολίτες σχεδιάζει, βρίσκει τους απαιτούμενους πόρους και υλοποιεί έργα υποδομών κρίσιμα για την ανάπτυξη της περιφερειακής της οικονομίας. Παράλληλα με πλήρη γνώση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η αποτελεσματικότητα της δραστηριότητάς μας είναι πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα και αυτό το αναγνωρίζουν οι Πελοποννήσιοι, οι οποίοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Σε ότι αφορά τις προσκλήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη βελτίωση αλιευτικών λιμένων, ιχθυοσκάλων και καταφυγίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά έσπευσε να προετοιμαστεί κατάλληλα, σε αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές Τριφυλίας και Λουτρακίου, για την υλοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων σε Μαραθόπολη, προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και Αγίους Θεοδώρους, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

Η πρώτη πρόσκληση του Υπουργείου (ΑΔΑ: 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7), προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο της χώρας, αφορούσε τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «επισημαίνεται ότι η κοινοτική στήριξη δεν καλύπτει την κατασκευή νέων λιμένων, νέων τόπων εκφόρτωσης ή νέων ιχθυοσκαλών. Στα πλαίσια των προαναφερομένων δράσεων μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για ένταξη έργων με προπαρασκευαστικές ενέργειες (μελέτες, έρευνες, απαλλοτριώσεις)».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε λόγο να υποβάλλει πρόταση στην πρόσκληση αυτή για τον απλούστατο λόγο ότι έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και ολοκληρώνει τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων.

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να αξιοποιήσει τη χρηματοδοτική δυνατότητα της δεύτερης πρόσκλησης του Υπουργείου (ΑΔΑ: ΨΙ1Γ4653ΠΓ-2ΑΧ), προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορά το κατασκευαστικό έργο και παραμένει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Γίνεται συνεπώς αντιληπτό ότι η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου έχει καταρτίσει ένα ρεαλιστικό και δυναμικό σχεδιασμό και βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο προετοιμασίας, ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι σε θέση να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες. 

Το έργο μας για την αναβάθμιση και απόκτηση νέων υποδομών, που θα αναπτύξουν την περιφερειακή μας οικονομία, είναι σπουδαίο και μας κάνει υπερήφανους. Αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας στους πολίτες και αυτήν εκπληρώνουμε στο ακέραιο με απόλυτη συνέπεια. Ούτε λειτουργήσαμε ποτέ κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς, ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Το συμφέρον των πολιτών ήταν και παραμένει ο αποκλειστικός οδηγός μας». 

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia