Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας για την Μακεδονία

Ιανουαρίου 26, 2018
Την Τετάρτη 24η του μηνός Ιανουαρίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, εξέδωσε, με ευρεία πλειοψηφία, ψήφισμα για την Μακεδονία.

Το ψήφισμα έχει ως εξής :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ εκφράζοντας τα αισθήματα και την αγωνία της Κοινωνίας μας για την Μακεδονία, δηλώνει απερίφραστα ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ από αρχαιοτάτων χρόνων.

Η ιστορία της είναι πάνω από 3.200 χρόνια και αυτή η ένδοξη ιστορία δεν παραγράφεται, δεν πλαστογραφείται ούτε χαρίζεται.

Η Κοινωνία του Δήμου Τριφυλίας γαλουχημένη με τα εθνικά ιδανικά των Μακεδονομάχων και ιδιαιτέρως του Τέλου Άγρα, τον οποίον ο Δήμος Τριφυλίας πάντα τιμά, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί και να συναινέσει στην μεγάλη πλαστογράφηση της ιστορίας μας και της ταυτότητας μας. Δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε στις απαράδεκτες και προκλητικές αξιώσεις των γειτόνων μας εις βάρος της πατρίδας μας.
Καλούμε την Κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή με το Κράτος των Σκοπίων, για την πραγματική του ονομασία, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβαστούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την Υφήλιο .

Το όνομα Μακεδονία να μην υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της γείτονος Χώρας, η οποία έχει το δικό της Σλαβικό όνομα Βαρντάσκα ( χώρα του Βαρδάρη ) και οφείλει να χρησιμοποιεί αυτό και όχι το δικό μας .

Η Κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπεια της, την εθνική της υπερηφάνεια και την φιλοπατρία της.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia