Οι εκκλησίες της άνω πόλης Κυπαρισσίας μέσα από τους αιώνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα στίς εκκλησίες της άνω πόλης Κυπαρισσίας από τους Αριστοτέλη Γκιουλή και Κώστα Κωνσταντόπουλο. Η παρουσίαση διανθίζεται από εικόνες και βιντεο, διηγήσεις και αναμνήσεις που αποτελούν βιώματα στην ιστορική πορεία της Άνω Πόλης.

Η σχετική ανακοίνωση:

Ο σύλλογος μας, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του, να αναδεικνύει τα αξιοθέατα της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας και να τονίζει την ιστορική της σημασία, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ, στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ στην ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ και ώρα 18:00 παρουσιάζει το αφιέρωμα «Οι εκκλησίες της άνω πόλης Κυπαρισσίας μέσα από τους αιώνες».

Πρόκειται για ένα αξιόλογο εγχείρημα του Αριστοτέλη Γκιουλή και του Κώστα Κωνσταντόπουλου, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι ιστορικοί ναοί της περιοχής ως μνημεία και ως σημεία αναφοράς στην ιστορία του τόπου μας. Η παρουσίαση διανθίζεται από εικόνες και βιντεο, διηγήσεις και αναμνήσεις που αποτελούν βιώματα στην ιστορική πορεία της Άνω Πόλης. Οι δημιουργοί του αφιερώματος φιλοδοξούν, αφού εμπλουτίσουν το υλικό που θα παρουσιαστεί, να προχωρήσουν σε έντυπη έκδοση του, έτσι ώστε η γνώση που προκύπτει από αυτή την προσπάθεια να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους νεότερους.

Δεδομένου ότι ακολουθεί ο Μεγάλος Εσπερινός της Αγίας Τριάδας, η εκδήλωση θα ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση, ακριβώς στις 18:00.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο