Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Μεθώνης

Την  προγραμματική σύμβαση για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δ.Ε. Μεθώνης υπέγραψε εχθές το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης,  μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, θέλοντας έτσι να τροποποιηθεί η υπάρχουσα μελέτη, η οποία παραμένει ανενεργή αρκετό καιρό, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει βάλει «φρένο» στην υλοποίησή της, λόγω πολλών προβλημάτων που έχει.

Σκοπός της επικαιροποίησης είναι η υιοθέτηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις που έχουν εγγράφως κατατεθεί, ώστε να αποκτήσει η Δ.Ε. Μεθώνης ένα σύγχρονο ΣΧΟΟΑΠ, που θα δώσει τη δυνατότητα στο τόπο να αναπτυχθεί. Η εν λόγω μελέτη είχε παραληφθεί από τον τέως Δήμο Μεθώνης.

Με τις τροποποιήσεις που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη σύμβαση δίνεται το πράσινο φως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και σε άλλες υπηρεσίες να μπορέσουν να δώσουν θετική εισήγηση, ούτως ώστε η μελέτη να γίνει νόμος του κράτους και να εφαρμοστεί.

«Λύνουμε ένα ακόμη πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τον τέως Δήμο Μεθώνης εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Δήμαρχος και συνέχισε, «Ουσιαστικά ανάβουμε το πράσινο φως στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα των χρήσεων γης, παραμένοντας πιστοί στο αναπτυξιακό μας σχέδιο».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο