Στο «Φιλόδημος Ι» το έργο "Αποκατάσταση και Επανάχρηση των πρώην Δημοτικών Σχολείων Ίκλαινας & Μεσοχωρίου"

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση και Επανάχρηση πρώην Δημοτικού Σχολείου Ίκλαινας και πρώην Δημοτικού Σχολείου Μεσοχωρίου του Δήμου Πύλου - Νέστορος» στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, με ποσό χρηματοδότησης 774.360€ το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Ίκλαινας θα είναι ένα κέντρο ενημέρωσης για τις αρχαιολογικές ανασκαφές της Ίκλαινας και ανάδειξης της ιστορίας της περιοχής, ενώ το Δημοτικό Σχολείο του Μεσοχωρίου θα μπορεί να φιλοξενεί διάφορες πολιτισμικές δράσεις.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε «Από το ΥΠΕΣ και με υπογραφή Χαρίτση ανακοινώθηκε σήμερα η ένταξη του έργου. Κάθε μέρα βλέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας μας για την ανάπτυξη των υποδομών του τόπου μας.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε με κάθε μέσο να εντάξουμε έργα όχι μόνο στην έδρα του Δήμου αλλά και στις τοπικές κοινότητες. Διεκδικούμε και καταφέρνουμε να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά έργα στον τόπο μας, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερες υποδομές για εμάς και τα παιδιά μας.

Η αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση των πρώην Δημοτικών Σχολείων Ίκλαινας και Μεσοχωρίου από τους κατοίκους ήταν ένα χρόνιο αίτημα. Μαζί δουλέψαμε, καταθέτοντας τις μελέτες για το έργο και πετύχαμε την ένταξη του, κρατώντας σταθερά την πρωτιά του Δήμου μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φιλόδημος 1».

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia