Ιανουαρίου 17, 2021

Κήρυξη περιοχών του Δήμου Οιχαλίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Δεκεμβρίου 20, 2019

Σύμφωνα με την αριθ. 9009/18-12-2019 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας οι Τοπικές Κοινότητες Σολακίου, Πεύκου, Σιάμου, Κατσαρού, Καλυβίων και Μερόπης της Δ.Ε. Οιχαλίας και Σκάλας, Μελιγαλά και Τσουκαλαιϊκων της Δ.Ε. Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμύρες που προέκυψαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 20-11-2019.

 Η κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη έχει διάρκεια έως  και 20 Φεβρουαρίου 2020.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου, ανέφερε ότι όπως ήταν αναμενόμενο κηρύχθηκαν οι εν λόγω τοπικές κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τώρα πλέον θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις βασικές υποδομές του Δήμου που υπέστησαν ζημιές. 

Τόνισε επίσης ότι σε συνδυασμό με το αίτημα που υποβλήθηκε χθες 19-12-2019 για ένταξη του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ», π/σμού 400.000,00 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος», Άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», με χρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α. , θα υλοποιηθεί αντιπλημμυρική θωράκιση στο Δήμο Οιχαλίας.

Τέλος, ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα για την άμεση ανταπόκριση και υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου μας.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia