Ιανουαρίου 17, 2021

Αίτημα κήρυξης του Δήμου Οιχαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Νοεμβρίου 21, 2019

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, ο Δήμος απέστειλε αίτημα κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας:

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, αποστείλαμε αίτημα κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κοινοποίηση στα γραφεία των :

1.Υπουργού Εσωτερικών,

2. Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας και

3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη από τα ποτάμια και τους χειμάρρους που ξεχείλισαν.

Έχουν αναφερθεί προβλήματα σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κυρίως σε οικίες αλλά και σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Επίσης είναι πολλές οι ζημιές σε βασικές υποδομές του Δήμου ήτοι δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο.

Με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υποβληθεί έκθεση, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία θα αναγράφονται αναλυτικά οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οικίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και στις βασικές υποδομές του Δήμου μας.

Τα δε φαινόμενα επιμένουν με την ίδια σφοδρότητα και σήμερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 14:53

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia