Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Μεσσήνη οι δράσεις του Ενημερωτικού Προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας οι δράσεις του Ενημερωτικού Προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»!

Το Πρόγραμμα, που αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Μετά την Καλαμάτα (2 Ιουνίου), την Πύλο (15 Ιουνίου), τη Χώρα (16 Ιουνίου), τον Μελιγαλά (30 Ιουλίου), το Πεταλίδι (1 Σεπτεμβρίου), την Καρδαμύλη (23 Σεπτεμβρίου) και την Λογγά (30 Σεπτεμβρίου), η όγδοη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Μεσσήνη στις 3 Οκτωβρίου 2017.

mdiabetes3

Τον συνολικό συντονισμό του Προγράμματος έχει αναλάβει ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, 65 κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη στην αίθουσα του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης.  

mdiabetes5

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Διαβήτης και Καρδιά», από τον Ειδικό Καρδιολόγο, Επιμελητή Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Εμμανουήλ Μάκαρη, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.  

Την εκδήλωση προλόγισαν η εκπρόσωπος του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γ. Τσώνη, Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Παναγοπούλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» κ. Αθανασία Καρούνου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο τ. Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

mdiabetes1

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων Με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ).

Επόμενους «σταθμούς» της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας θα αποτελέσουν ο Αριστομένης  στις 21 Οκτωβρίου 2017, καθώς και η Κυπαρισσία, οι Γαργαλιάνοι και τα Φιλιατρά εντός του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017. 

Οι μετρήσεις της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και των σακχάρων στις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία και στήριξη της εταιρίας MENARINI Diagnostics, την οποία και ευχαριστούμε για την συμβολή της. Το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στις μετρήσεις σε όλους τους Δήμους, προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά και τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ευγενική τους προσφορά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο