Συνολικά 50 κάτοικοι της Καρδαμύλης είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c) το Σάββατο.

Οι μετρήσεις έγιναν στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη: Υψώνουμε ασπίδα προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία». Επίσης οι συμμετέχοντες στη δράση ενημερώθηκαν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδη διαβήτη, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης. 

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Παχυσαρκία και διαβήτης», από τον διευθυντή ΕΣΥ Παθολογίας, υπεύθυνο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Αγ. Νικολάου Δυτικής Μάνης Νικόλαο Γκιούλο, «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο.   

Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας.  

Τον συνολικό συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. 

eleftheriaonline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 15:52

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia