Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και πολιτισμό από το Δήμο Δυτικής Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δή­μος Δυ­τι­κής Μά­νης σε συ­νερ­γα­σί­α με το Ί­δρυ­μα Νε­ο­λαί­ας και Δια Βί­ου Μά­θη­σης, θα υ­λο­ποι­ή­σει το Έρ­γο «Εκ­παί­δευ­ση των με­τα­να­στών στην ελ­λη­νι­κή γλώσ­σα, την ελ­λη­νι­κή ι­στο­ρί­α και τον ελ­λη­νι­κό πο­λι­τι­σμό – Ο­ΔΥΣ­ΣΕ­ΑΣ Α­Π7», το ο­ποί­ο α­πευ­θύ­νε­ται σε Πο­λί­τες της Ε.Ε. και υ­πη­κό­ους τρί­των χω­ρών α­νε­ξαρ­τή­τως κα­τα­γω­γής, α­πό την η­λι­κί­α των 16 ε­τών και ά­νω που δι­α­μέ­νουν νό­μι­μα στην Ελ­λά­δα. Εν­τάσ­σε­ται στο Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα «Εκ­παί­δευ­ση και Διά Βί­ου Μά­θη­ση» του Υ­πουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, Θρη­σκευ­μά­των, Πο­λι­τι­σμού και Α­θλη­τι­σμού και συγ­χρη­μα­το­δο­τεί­ται α­πό την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση και το Ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο.

Ο σκο­πός του εκ­παι­δευ­τι­κού προ­γράμ­μα­τος εί­ναι οι εκ­παι­δευ­ό­με­νοι να α­πο­κτή­σουν τις γλωσ­σι­κές δε­ξι­ό­τη­τες και τις πρα­κτι­κές κοι­νω­νι­κές και δι­α­πο­λι­τι­σμι­κές ι­κα­νό­τη­τες που α­παι­τούν­ται για την κοι­νω­νι­κή έν­τα­ξη των ί­δι­ων και των οι­κο­γε­νει­ών τους.

Το Πρό­γραμ­μα Εκ­παί­δευ­σης δι­αρ­θρώ­νε­ται στα ε­πί­πε­δα: Α1 (διά­ρκειας 125 ω­ρών ), Α2 (διά­ρκειας 175 ω­ρών), Β1 (διά­ρκειας 185 ω­ρών) και Β1 με έμ­φα­ση στην κα­τα­νό­η­ση και πα­ρα­γω­γή προ­φο­ρι­κού λό­γου (διά­ρκειας 195 ω­ρών). Τα μα­θή­μα­τα γί­νον­ται σε ό­λους τους νο­μούς της Πρά­ξης και πα­ρέ­χον­ται δω­ρε­άν.

Για την έν­τα­ξη των εν­δι­α­φε­ρο­μέ­νων στα τμή­μα­τα α­παι­τεί­ται η συμ­πλή­ρω­ση σχε­τι­κής αί­τη­σης. Για πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι εν­δι­α­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να α­πευ­θύ­νον­ται κα­θη­με­ρι­νά και έ­ως την Πα­ρα­σκευ­ή 12 Ι­ου­λί­ου , στην Υ­πεύ­θυ­νη Εκ­παί­δευ­σης – Γι­αν­νο­πού­λου Μα­ρί­α στο τη­λέ­φω­νο 6978170571 ή στο e-m­a­il: g­i­a­n­n­o­p­mr@y­a­h­oo.gr και για εγ­γρα­φές στα ΚΕΠ του Δή­μου Δυ­τι­κής Μά­νης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο