Συμπόσιο με τίτλο: «Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία – Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό» στην Σπάρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στο Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο: «Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία – Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό»

Που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά, από Παρασκευή 01 έως Κυριακή 03 Οκτωβρίου 2021.

Το Συμπόσιο θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και θα έχει ως τιμώμενο πρόσωπο τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινουπόλεως, κ. Δημήτριο Ζώτο.

Το Συμπόσιο αφορά στην αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας για την πορεία της εκπαίδευσης και της επιστημονικής προόδου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και τη σχέση αυτών με την Εκκλησία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον γεωγραφικό χώρο της Πελοποννήσου και στο χρονικό διάστημα από τα μέσα του 18ου αι. έως την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, δηλαδή στην περίοδο που ονομάστηκε αργότερα Νεοελληνικός Διαφωτισμός ή Νεοελληνική Αναγέννηση.

symposio

Το Συμπόσιο τελεί υπό την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού.

2

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο