Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Δήμου Σπάρτης

(Το ημερολόγιο θα ενημερώνεται διαρκώς με εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό , αυξάνουν την επισκεψιμότητα και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα της πόλης μας)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

⦁ 7:00 το απόγευμα, Εκδήλωση για το 1821 στο Παρόρι

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

⦁ 10:00 το πρωί , πρακτικό εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη στο αγρόκτημα Κοκκονού – Χριστοφοράκου στο 7ο χλμ. Σπάρτης-Χρυσάφων μετά το μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Θα περιλαμβάνει, ομιλία – εισαγωγή στην Φυσική Καλλιέργεια, τη Δημιουργία Φυσικών Αγροκτημάτων / Πράσινων χώρων με την μέθοδο των σβόλων — Οπωροφόρα Δέντρα και Κατασκευή σβόλων (πρακτικό εργαστήριο).

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

⦁ 5:00 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης θα αφιχθούν 40 ιστορικά αυτοκίνητα από την Ολλανδία

⦁ 7:15 το απόγευμα στο Μυστρά (ΙΝΕΒΥΠ) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου (Γ΄ έκδ.) του Λάκωνα Γιώργου Ν. Δερμάτη, δρος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Louvain-la-Neuve, για το Δεσποτάτο του Μυστρά, με Ομιλητές τον Λαοκράτη Βάσση, Φιλόλογο και συγγραφέας και την Έλλη Δρούλια, Ιστορικό και Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

⦁ Σπάρταθλον

⦁ 9:30 το βράδυ, Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Σπάρτης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

Παρασκευή 01 και Σάββατο 02 Οκτωβρίου

⦁ Επιστημονικό Συμπόσιο στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά με τίτλο: «Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας: Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό», έχοντας ως τιμώμενο πρόσωπο τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινουπόλεως, κ. Δημήτριο Ζώτο.

Σάββατο 02 Οκτωβρίου

⦁ Ποδηλατικός αγώνας «Σπαρτακιάδα 2021»

⦁ 5:30 το απόγευμα, ICC GREECE, HELLENIC AMERICAN CHAMBER OF COMMERCE in NEW YORK , EKOME με τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης, special international digital conference by HACC, ICC και ΕΚΟΜΕ, με θέμα: “HOLLYWOOD IN GREECE: GREECE AS AN INTERNATIONAL FILMING & CINEMATOGRAPHY CENTER!” (πως θα γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο κινηματογραφήσεων)

Σάββατο 02 και Κυριακή 03 Οκτωβρίου

⦁ Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ”Byzantium and China: Relationships and Paralles” στο Μυστρά (Grand Palace Resort) στο οποίο θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

Κυριακή 03 έως Σάββατο 09 Οκτωβρίου

⦁ το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.) διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Péloponnèse».
Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα όπου η Δημοτική Αρχή θα υποδεχθεί τους αγωνιζόμενους. Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα εκκινήσουν από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη για να λάβουν μέρος σε ακόμη 4 ειδικές διαδρομές στην ορεινή Αρκαδία προς την Αρχαία Τεγέα με τελικό προορισμό το Ναύπλιο.

Τρίτη 05 Οκτωβρίου

⦁ 1:00 το μεσημέρι, Εκδήλωση στον κεντρικό σταθμό του «Μετρό» Αθηνών στο Σύνταγμα, για τα εγκαίνια της καμπάνιας για την απόδοση τιμών στον Λεωνίδα, τους 300 και τους 700 Θεσπιείς!

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου

⦁ 2ος υπερ-Μαραθώνιος «Βασιλιάς Λεωνίδας» Τρίπολη – Σπάρτη / 80 χλμ.

Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14 Νοεμβρίου

⦁ Επίσκεψη Προέδρων, CEOs και ανώτατων αξιωματούχων κάποιων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα – Μέλη της ΕΑΣΕ – Ένωση Ανωτάτων Στελεχών επιχειρήσεων. Το βράδυ του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, ομιλία Δημάρχου Σπάρτης για την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο