Λεύκωμα με ήρωες και ηρωίδες του 1821 από το Δήμο Σπάρτης

 Η «Επιτροπή των 200 χρόνων από το 1821» του Δήμου Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου συνέταξαν, επιμελήθηκαν και εξέδωσαν ένα συνοπτικό – αντιπροσωπευτικό λεύκωμα των ηρώων και των ηρωίδων σχετικά με την δράση τους κατά την Επανάσταση του 1821 σ’ όλη την περιοχή ευθύνης του σημερινού Δήμου Σπάρτης (Ν.3852/2010).

Το συγκεκριμένο λεύκωμα, σε μορφή τετραδίου, μετά από απόφαση και έγκριση της σχολικής δαπάνης του Ν. Π. του Σ.Ε.Π.Ε. του Δήμου, θα διανεμηθεί στους/στις μαθητές/τριες των ΄Ε  και ΄ΣΤ τάξεων όλων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου, καθώς και ένα αντίτυπο στη διεύθυνση κάθε Σχολικής Μονάδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα πλαίσια μιας εκ των πολλών δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία   του Έθνους μας το 1821.

Από την αρχή, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας ανταποκρίθηκε ένθερμα στην πρόταση αυτή αφού πιστεύει πώς είναι ένας πρόσφορος τρόπος να μεταλαμπαδευτούν τα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας στους μικρούς μας μαθητές.

Την επιμέλεια της έκδοσης του λευκώματος είχαν η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής και συντονίστρια της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 1821 ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ”, κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου και ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκος, Αντιπρόεδρος της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης.

Εξώφυλλο Λευκώματος – Τετραδίου

 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο