Η αντ/ρχης Πελοποννήσου για την παιδεία και τον πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα επισκέφθηκε τη Σπάρτη

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την παιδεία και τον πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα επισκέφθηκε τη Σπάρτη όπου είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, το δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, την εντεταλμένη σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου καθώς και την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Λακωνίας, Ευαγγελία Πάντα.

Μετά τις συναντήσεις της, η κα Κόρκα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Συναντήθηκα με το συνάδελφους Θεόδωρο Βερούτη και Μαργαρίτα Σπυριδάκου καθώς και την κα Πάντα από την εφορία αρχαιοτήτων. Η συζήτηση μας περιεστράφη στην ανάδειξη, αξιοποίηση και προσπελασιμότητα της πλούσιας – σε αρχαιολογικά, βυζαντινά και νεότερα μνημεία – Λακωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε ενεργητικά στην προστασία των μνημείων και την δημιουργία διαδρομών πολιτισμού.

Συναντήθηκα επίσης με τον συνάδελφο μου από τα βουλευτικά έδρανα, και νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και τους συνεργάτες του επί των πολιτιστικών θεμάτων και αρχαιολογικών χώρων της πόλης της Σπάρτης. Αναφερθήκαμε στο Μουσείο Σπάρτης, το Αρχαίο Θέατρο Σπαρτης και τη σύνδεση τους με τη γέφυρα Ευρώτα ώστε να δημιουργηθεί μια πολιτιστική διαδρομή που θα αναδείξει την αξιόλογη πολιτιστικά Σπάρτη, σε συνδυασμό με τα μονοπάτια του Μυστρά. Δεσμεύθηκα να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο και τους περιφερειακούς συμβούλους ώστε να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς.”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο