Ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Απάντηση του Δήμου Σπάρτης για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  Ευάγγελος Βαλιώτης: Είμαστε κατηγορηματικοί στη εφαρμογή πρακτικών σύμφωνα με το νόμο για την ευζωία των ζώων.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/0MhHmKNJVQA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ανακοίνωση από τον Δήμο Σπάρτης:

Ο Δήμος Σπάρτης, οι συνεργάτες του και τα αδέσποτα ζώα που διαχειρίζεται, δέχθηκαν ανήθικη και προκατασκευασμένη επίθεση από άτομα με σκοπό να βλάψουν τόσο τα ίδια τα ζώα όσο και τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα.

Δημοσιοποίησαν εικόνες και βίντεο από καταστάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική κατάσταση των χώρων διαβίωσης των αδέσποτων ζώων.

Σάββατο προς Κυριακή 28 Οκτωβρίου υπήρξε είσοδος ατόμου ή ατόμων στους χώρους φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων. Κυριακή απόγευμα ημέρα της εθνικής μας εορτής διαπιστώθηκε από τον υπάλληλο του αναδόχου περισυλλογής αιφνίδια και παράνομη τοποθέτηση νεκρών ζώων και οστών σε κεντρικό σημείο του χώρου φιλοξενίας με σκοπό την στημένη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση και διασυρμό του Δήμου και των εμπλεκόμενων προσώπων.

Οι αναφορές σε απαγορεύσεις εισόδου της πενταμελούς επιτροπής είναι παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς. Το αντίθετο ισχύει καθώς έχει ζητηθεί και έχει παρθεί απόφαση για προγραμματισμένη και συντονισμένη συνεργασία τόσο με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης όσο και με μεμονωμένα άτομα. Ενώ απλοί φιλόζωοι πολίτες συνεργάζονται υποδειγματικά κα εποικοδομητικά με τις υπηρεσίες του Δήμου για το καλό των αδέσποτων, δυστυχώς μεμονωμένα άτομα αρνούνται την συνεργασία και τον προγραμματισμό εθελοντικών υπηρεσιών.

Ο Δήμος ήδη διαθέτει σημαντικά ποσά ετησίως για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων τα οποία η υπηρεσία διαχειρίζεται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

Συγκεκριμένα στον προϋπολογισμό έτους 2018 έχουν εγγραφεί και υλοποιούνται οι παρακάτω προμήθειες και υπηρεσίες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς:
– «Υπηρεσίες περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτους», ποσού 45.000,00 ευρώ
– «Αμοιβές κτηνιάτρων», ποσού 30.219,00 ευρώ
– «Προμήθεια εργαλείων και λοιπών υλικών για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτους 2017», ποσού 3.500,00 ευρώ
– «Προμήθεια ζωοτροφών», ποσού 24.800,00 ευρώ
– «Προμήθεια φαρμακευτικού – κτηνιατρικού υλικού», ποσού 2.000,00 ευρώ
– Προμήθεια: «Σπιτάκια σκύλων», ποσού 10.000,00 ευρώ

Τα ζώα κατά κύριο λόγο είναι στο φυσικό τους περιβάλλον εντός του αστικού ιστού και φυσικά υπάρχουν ζώα σε εσωτερική φύλαξη και φιλοξενία για πολλούς και διάφορους ιδιαίτερους κτηνιατρικούς λόγους.

Είμαστε κατηγορηματικοί στη εφαρμογή πρακτικών σύμφωνα με το νόμο για την ευζωία των ζώων.

Είμαστε κάθετοι και κατηγορηματικοί ότι για τις παράνομες και προκλητικές αυτές ενέργειες θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει το κύρος του.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο