Ζωντανή μετάδοση του “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 380 αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο 33ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί (Παρασκευή 25/9/2015) τις προσπάθειές τους για να καλύψουν την απόσταση των 246χλμ μεταξύ Αθήνας–Σπάρτης. Όλοι τους προέρχονται από 50 χώρες του κόσμου και αγωνιστικό όνειρο όλων αποτελεί ο τερματισμός τους στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη.΄

Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Μπροστά από το Ηρώδειο λοιπόν και κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως στις 7:00 το πρωί, έγινε η εκκίνηση του αγώνα. ο Δήμος Σπάρτης δηλώνει πανέτοιμος για να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου για το Σάββατο το βράδυ έχει προετοιμάσει μια ξεχωριστή εκδήλωση απονομής επάθλων, που είναι ένα Κλαδί ελιάς και λίγο νερό από τον Ευρώτα ποταμό σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές. Όλα τα μεγάλα ονόματα της αφρόκρεμας των Υπεραποστάσεων βρίσκονται στην Αθήνα και θα δώσουν το παρών στην αυριανή εκκίνηση του 33ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Μεταξύ αυτών και ο περυσινός νικητής του αγώνα στην κατηγορία αντρών Ιταλός Ιβάν Γκουντίν και η Ουγγαρέζα αθλήτρια Σύλβια Λούμπικς που ήταν νικήτρια στις γυναίκες. Από Ελληνικής πλευράς μετέχουν 65 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων είναι οι Γιάννης Κουρκουρίκης και Αμαλία Ματθαίου οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι στο 32ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κάτι που θα επιχειρήσουν να επαναλάβουν και την φετινή χρονιά!

Το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων στους αγώνες υπεραποστάσεων θα κορυφωθεί το επόμενο διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου καθώς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την αναμετάδοσή του αγώνα για περισσότερες από 36 συνεχόμενες ώρες η οποία θα γίνει με δύο τρόπους. Πρώτα με φωτογραφική ενημέρωση που θα συνοδεύεται από σχόλια και περιγραφές του διαδικτυακού χορηγού της επικοινωνίας μας, της Advendure, και δεύτερος μέσω ζωντανής εικόνας (Livestreaming) που θα αναμεταδίδεται παγκοσμίως από την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, αρκεί κάποιος να κλικάρει στο www.spartathlon.gr.

Οι σταθμοί βοηθείας των αθλητών (check points) ανέρχονται σε 75 και θα βρίσκονται εγκατεστημένα κάθε 3 με 5 χιλιόμετρα πανέτοιμα να εφοδιάσουν τους διερχόμενους αθλητές παρέχοντάς τους νερό, ισοτονικά, τροφή, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια τυχόν χρειαστούν. Κατά την ενημέρωση όλων των αθλητών και αθλητριών η οποία πραγματοποιήθηκε σε 4 διαφορετικά γκρούπ, σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Φοίνιξ (περιοχή Γλυφάδα) ο Πρόεδρος του «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» κ. Παπαδημητρίου μεταξύ των άλλων τόνισε ,πώς ο αγώνας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός καθώς οι χρονικές απαιτήσεις του είναι εκείνες που καταπονούν τις προσπάθειες των αθλητών σε συνδυασμό με τις τρέχουσες καιρικές που επικρατούν.

Ο Διεθνής σύνδεσμος φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται από τους Διεθνείς κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων IAU και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους. Επίσης αναφορικά τόνισε πως η πορεία τους σε όλη την διαδρομή βασίζεται στην περιγραφή του Ιστορικού Ηρόδοτου, καθώς είναι αυτός που περιγράφει τον άθλο του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, όπου το 490 π.χ. διέτρεξε την απόσταση των 246 χλμ που χωρίζουν την Αθήνα από την πόλη της Σπάρτης τερματίζοντας την επομένη από την αναχώρησή του. Γι αυτό και οι αθλητές έχουν την αποκλειστική ευθύνη να τηρήσουν τα χρονικά περιθώρια που έχουν στην διάθεσή τους πριν τον καθορισμένο χρόνο κλεισίματος των σημείων ελέγχου. Σε άλλη περίπτωση θα αποκλείεται από τον αγώνα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο