Ο Τελικός του Spartan Race στην Σπάρτη? Επιφυλάξεις διατηρεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπαρτιατών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Υπεύθυνοι με αίτημα προς τον Δήμο Σπάρτης συζητούν την προοπτική να πραγματοποιείται ο τελικός του αγωνίσματος κάθε χρόνο στην Σπάρτη.

[iframe width=”650″ height=”380″ src=”https://www.youtube.com/embed/M4aM0fpS0IU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, την Δευτέρα 15/6/15, ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης παρουσίασε το κείμενο της σύμβασης για την συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία που διοργανώνει τον αγώνα στην Ελλάδα.

Πέρα από κάποιες κάθετες αντιρρήσεις, από συμβούλους του αριστερού τόξου, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι βλέπουν θετικά την συνεργασία αρκεί να υπάρξουν μετατροπές στη σύμβαση, καθώς θεωρούν οτι δημιουργεί στον Δήμο μόνο υποχρεώσεις ενώ δεν προκύπτουν θεμελιωμένα δικαιώματα.

spartanrace1

Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας κ. Χαραμής τόνισε ότι σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο έχει γίνει δεκτός και είναι περιζήτητος ο αγώνας αλλά με την πόλη της Σπάρτης συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι: «Έχουμε το όνομα κι έχετε τη χάρη…» είπε ο λάκωνας στην καταγωγή Νίκος Χαραμής χωρίς ωστόσο να μεταπείσει όσους διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις για το ύφος, την ιστορική ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση και την reality παραγωγή.

Οι διοργανωτές επιθυμούν την τέλεση κάθε τελικού του αγώνα στην Σπάρτη αλλά αντικειμενικά είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση 10.000 τουριστών – επισκεπτών σε μια εβδομάδα λόγω της έλειψης υποδομών.

spartanrace2

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας δείχνουν ότι η ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης δεν έχει τη δύναμη να φιλοξενήσει τις χιλιάδες κόσμου (αθλητές και συνοδοί) που θα βρίσκονται για μια εβδομάδα τον χρόνο στη Σπάρτη. Σύμφωνα με τις μετρήσεις πάνω από 3.000 αθλητές και υπερδιπλάσιοι συνοδοί θα επιλέγουν την Σπάρτη ως τόπο προορισμού όχι μόνον την εβδομάδα του αγώνα αλλά και για προετοιμασία.

Να σημειωθεί ότι οι πίστες του αγώνα, που έχουν οριοθετηθεί παράλληλα με τον ποταμό Ευρώτα στην περιοχή Σπάρτης και Καραβά, θα είναι στη διάθεση του Δήμου για αξιοποίηση αλλά όχι για εμπορική ή επιχειρηματική εκμετάλλευση.

Ο Δήμος από την στιγμή που θα υπογράψει τη σύμβαση είναι υποχρεωμένος να παρέχει πίστες χωμάτινες, ρεύμα, διαχείριση απορριμμάτων, αστυνομική επίβλεψη και νοσοκομειακές υπηρεσίες για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση, δηλαδή από το 2015 έως το 2024.

Το Spartan Race για όσους δεν γνωρίζουν ξεκίνησε από την Αμερική και γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου με πολυάριθμες συμμετοχές. Είναι αγώνισμα που περιλαμβάνει τρέξιμο, στίβο μάχης, εμπόδια και πολλά ακόμα στάδια δυσκολίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο