ΑρχικήΛΑΚΩΝΙΑΔήμος ΜονεμβασίαςΕγκρίθηκε η επανάχρηση - αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας

Εγκρίθηκε η επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας

Το έργο «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με προϋπολογισμό 2.852.508,34 €.

Ο Δήμος Μονεμβασίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, ότι υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη η απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας».

Είναι νέο έργο και αφορά στη συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με ποσό 2.120.000,00 €.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων και συγκεκριμένα:
α) τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,
β) τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,
γ) αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και w.c 181,25 τ.μ. και
δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο -εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.
Το Τουριστικό Περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του Ε.Ο.Τ, κατασκεύασε τα γνωστά Ξενοδοχεία «Ξενία», το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.α.
Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως Τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο