Η Μονεμβασία υποκλίθηκε στη χάρη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εόρτασε σήμερα η Μονεμβασία, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Χρυσαφίτισσα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/068iU0yON1A” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού και στη συμβολή του στην πορεία της ζωής του κάθε χριστιανού.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στα γραφικά σοκάκια της Βυζαντινής Καστροπολιτείας, ενώ οι πιστοί έραναν με ροδοπέταλα στο πέρασμά της την Κυρία των Αγγέλων.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μάνης για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη, τις τοπικές αρχές, καθώς και το πλήθος των πιστών οι οποίοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης, προς τον Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κρυπωτό, Αρχιερατικό Επίτροπο Μονεμβασίας για την άψογη οργάνωση της Πανηγύρεως.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο