Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην όμορφη Μονεμβάσια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του προσκεκλημένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Εν συνεχεία τελέστηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η Ιερή εικόνα της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και τα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Αντώνιο για τη παρουσία και τα ευεργετικά λόγια τους καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην πανήγυρη.
(το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Δημητρίου Σιάχου)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο