Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος, ανοικτά τα Δημοτικά καταστήματα, ενημέρωση για το πόσιμο νερό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από την ημέρα εκδήλωσης των σφοδρών βροχοπτώσεων έως και έξι μήνες μετά (7 Μαρτίου 2017) κηρύχθηκε ο Δήμος Ευρώτα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη. Αναβολή έναρξης λειτουργίας και διακοπή μαθημάτων του Νηπιαγωγείου Βλαχιώτη λόγω αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία – πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ευρώτα συνεπάγεται συγκεκριμένη κρατική μέριμνα, καθώς ενεργοποιούνται μηχανισμοί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης. Πλέον ο Δήμος Ευρώτα με τη συνδρομή και της κρατικής μηχανής προχωρά άμεσα σε ενέργειες και δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών. Σημειώνεται ότι όλες ανεξαιρέτως οι Υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες των δημοτών και ενημερώνουν σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των ζημιών και τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών.

Κατάλληλο προς πόση κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου

Ενημερώνονται οι δημότες ότι το νερό στις Δημοτικές Κοινότητες Σκάλας και Βλαχιώτη, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνίου, Έλους, Λεήμονα, Μυρτιάς και Αστερίου, είναι κατάλληλο προς πόση κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, συνεργαζόμενο με τον Δήμο Ευρώτα. Οι παραπάνω Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες είχαν ενημερωθεί να μη χρησιμοποιούν προς πόση το νερό ύστερα από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 9:30 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. προκειμένου να προσέρχονται οι πληγέντες των καταστροφικών πλημμυρών της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 και να συμπληρώνουν σχετικό αίτημα καταγραφής ζημιών.

Συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά τα κάτωθι Δημοτικά Καταστήματα :
• Γραφείο Κίνησης Δήμου Ευρώτα, (πρώην ΔΕΥΑ) Σκάλα
• Δημοτικό Κατάστημα Βλαχιώτη
• Κοινοτικό Κατάστημα Έλους
• Κοινοτικό Κατάστημα Λεήμονα


Την αναβολή έναρξης λειτουργίας του νηπιαγωγείου Βλαχιώτη τη Δευτέρα 12.09.2016 και τη διακοπή των μαθημάτων έως και την Παρασκευή 16.09.2016, λόγω αποκατάστασης ζημιών της σχολικής μονάδας αποφάσισε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γρυπιώτης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο