Μάνη: Σε 3 εστίες επιμένει η καταστροφική πυρκαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε Δεσφίνα, Σκαμνάκι και η Μονή Τσίγκου οι εστίες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Μάνη – Έκκληση για προσφορά ζωοτροφών.

Η Δεσφίνα, το Σκαμνάκι και η Μονή Τσίγκου αποτελούν τις περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης στις οποίες επιμένουν προς το παρόν οι εστίες της καταστροφικής πυρκαγιάς που ταλανίζει τη Μάνη από τις 3 Αυγούστου.

Δυνάμεις του Καλού

Στα σημεία επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Κύπρο.

Επιπλέον, δυνάμεις στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες από την Αυτοδιοίκηση ενισχύουν το έργο της Πυρόσβεσης.

Αντιπλημμυρικά

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης, ανέφερε πως, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Συγχρόνως, υπογράμμισε πως, «… η φωτιά έπληξε ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα».

Καταγραφή ζημιών

Ας σημειωθεί πως οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή 8/8 τις αυτοψίες και την καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες που επλήγησαν.

Όσοι πολίτες έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους, παρακαλούνται να καλούν στο τηλέφωνο 2733360323.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν από τον Δήμο θα αποσταλούν στη συνέχεια στο αρμόδιο υπουργείο.

Ανάγκη προσφοράς ζωοτροφών – Παύση συγκέντρωσης αγαθών

Υπενθυμίζεται πως ενωρίτερα, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ανακοίνωσε την παύση συγκέντρωσης αγαθών, αφού «…Χάρη στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς που δέχθηκε ο Δήμος μας έχουν καλυφθεί και με το παραπάνω οι απαιτήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Οποιαδήποτε έχει ανάγκη αγαθών πρώτης ανάγκης, υγειονομικού υλικού κλπ μπορεί να προσέρχεται στο Γενικό Λύκειο Γυθείου, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι προμήθειες».

Τέλος, γίνεται έκκληση σε φορείς, εταιρείες αλλά και πολίτες για προσφορά ζωοτροφών, καθώς το πλήγμα που δέχτηκε η κτηνοτροφία της περιοχής σε υποδομές και ζωικό κεφάλαιο είναι ισχυρό και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να βρεθούν μέσα ώστε να τραφούν τα ζώα που έχουν διασωθεί από την καταστροφική πυρκαγιά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο