Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Πρόγραμμα «Ο Κύκλος του Νερού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης μέσω του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, πραγματοποίησε μία εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «Ο Κύκλος του Νερού».

Το ραντεβού με τους μαθητές Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου.

Μια μικρή αφηγηματική παρουσίαση των μνημείων που αφορούν το νερό της πόλης του Γυθείου και στοιχεία της Μυθολογίας (π.χ. Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, το Βαλάσειο) έδωσαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν οι μικροί μας φίλοι στο χρόνο.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο Θεατρικό Παιχνίδι και έμαθαν παίζοντας:
Τι συμβαίνει όταν μία σταγόνα εξατμίζεται;
Πού πηγαίνει το νερό που ταξιδεύει κάτω από τη γη;
Το νερό αλλάζει μορφές;

Μέσα από ένα ενημερωτικό – αναμνηστικό φυλλάδιο για το Αρχαίο Θέατρο Γυθείου με φωτογραφικό υλικό που δινόταν στους μικρούς μας θεατές, έμαθαν πότε χτίστηκε το Αρχαίο Θέατρο, πώς συμπεριφέρονταν οι θεατές κατά την Αρχαιότητα καθώς και τι είδους έργα προτιμούσαν.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο