Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2022 του Δήμου Μονεμβασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πεποίθηση ότι η προσφυγή στα αγαθά του πολιτισμού είναι αυτή που μπορεί να δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας στο σήμερα, ο δήμος Μονεμβασίας, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του covid 19, επανέρχεται και καταθέτει τη δική του πολιτιστική πρόταση, ως αντίδοτο στην υπάρχουσα διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας, επιλέγοντας τον πολιτισμό ως ένα από τα πλέον ασφαλή μονοπάτια υπέρβασης της κρίσης.

Ο πολιτισμός είναι έκφραση ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας!
Αποτελεί δύναμη, ενέργεια και προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του δήμου Μονεμβασίας.

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πια καθιερωμένες ως θεσμοί, βασίζονται σε δομές του δήμου, πολιτιστικούς φορείς, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ομάδες ερασιτεχνών καλλιτεχνών και πολλούς εθελοντές. Όλοι ξεπερνούν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους σε διάθεση και προσφορά και τους ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό.

Σταθερή μας βούληση κάθε χρόνο είναι να εξελισσόμαστε με όπλο την ποιότητα και γνώμονα την ανυψωτική διακονία του πολιτισμού. Με αυτές τις προδιαγραφές λοιπόν φέτος εντάξαμε στο 6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και το Διαγωνισμό Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα! Με αυτή τη νέα διάσταση του θεσμού μας εντείνουμε τη δημιουργική σχέση με τον πολιτισμό, σε ένα καίριο πεδίο της δραματικής τέχνης ,τη συγγραφή Θεατρικού έργου.

Το Ν.Π του Δήμου Μονεμβασίας υποστηρίζει και υπηρετεί τη συλλογική διάθεση που διαπιστωμένα υπάρχει στον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης ποιοτικών πρωτοβουλιών.

Φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με τον Δήμο Μονεμβασίας και στηρίζει οικονομικά μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, την επέτειο απελευθέρωσης της Μονεμβασίας, τα Ρίτσεια κ.τ.λ. Για τον σκοπό αυτό συντάχθηκε κοινή προγραμματική σύμβαση με το Νομικό Πρόσωπο με τίτλο: «Συνδυασμένες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και συνέργειες στον Δήμο Μονεμβασίας», με φορέα υλοποίησης το Νομικό Πρόσωπο! Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την έμπρακτη στήριξη και εμπιστοσύνη στις δράσεις μας!

Φίλες και φίλοι, ξεφυλλίζοντας το φυλλάδιό μας, θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι ,ώστε να καλύπτει μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παιδικά προγράμματα, θέατρο σκιών, αθλητικές δραστηριότητες, εκθέσεις, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσουν όμορφες και δροσερές καλοκαιρινές στιγμές!
Σας καλούμε λοιπόν να χαρείτε κάθε στιγμή αυτού του πολιτιστικού καλοκαιριού, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό συνταίριασμα ήχων ,εικόνων και συναισθημάτων.

…γιατί στο Δήμο Μονεμβασίας κάθε στιγμή είναι μοναδική !!!

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος του Ν.Π
Παναγιώτα Αλειφέρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός σήμερα: Επιμένουν η αφρικανική σκόνη και οι βροχές

Σύννεφα και αφρικανική σκόνη θα «σκεπάσουν» και σήμερα Τετάρτη...

Τροχαίο δυστύχημα στην Κορινθία – Νεκρός 33χρονος μοτοσικλετιστής

Τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα έχασε ένας 33χρονος...

Δράση ενημέρωσης για την Υγεία σε καταυλισμούς Ρομά στη Σπάρτη

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο