Π. Νίκας: “η Λακωνία έχει ιδιαίτερη πολιτιστική βαρύτητα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας μικρός, αλλά ισχυρός και αποτελεσματικός, κρατικός μηχανισμός αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα που διασφαλίζει μια εξ ίσου ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και ισχυρούς επιχειρηματίες.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του κατά τη συνάντηση που είχε στη Μονεμβασιά σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, με εκπροσώπους επαγγελματιών της Λακωνίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης της καμπάνιας “Η Ευρώπη στην περιοχή μου” την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια στην ιστορική καστροπολιτεία, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι ο ρόλος της πολιτείας -και συνεπώς και της Περιφέρειας- είναι ο συντονισμός των πρωτοβουλιών, όπως και ο σχεδιασμός έργων μετά από διαβούλευση με τους φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι πιστώσεις της Ευρώπης προς την πατρίδα μας, ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ειδικά για τη Λακωνία, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι η Περιφέρεια αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του πολιτισμού, δεδομένου -όπως σημείωσε- ότι στην περιοχή αυτή υπάρχουν μνημεία και τοπόσημα παγκοσμίως γνωστά και με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως η Σπάρτη και ο Ευρώτας.

Στη συνάντηση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός ομόλογός του Νίκωνας Τζινιέρης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου Αντώνης Ψαράκης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και επαγγελματίες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο