Δύο πυρκαγιές στην περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Λακωνίας το μεσημέρι χθες Τρίτη 19 Ιουλίου.

Η πρώτη πυρκαγιά, στην περιοχή Αφάνια στην Σκάλα, εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση και άμεσα κινητοποιήθηκαν 64 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνέδραμαν και εθελοντές.

Η εν λόγω πυρκαγιά, αργά το απόγευμα, φαινόταν να βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η δεύτερη πυρκαγιά, περί τις 3 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Διμαρίστικα της Μάνης. Κινητοποιήθηκαν 65 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 15 Γερμανών πυροσβεστών, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Και στις δύο πυρκαγιές, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κινητοποιήθηκαν επίσης και συνέδραμαν σε ό,τι του ζητήθηκε, ενώ ανάλογη κινητοποίηση και συνδρομή υπήρξε και από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο