Μεγάλη πυρκαγιά στην Κοκκάλα Ανατολικής Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε εξέλιξη στην Κοκκάλα της Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 6 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή εναέριων μέσων από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως σε πολλούς το γεγονός, ότι κατά την διαδικασία τροφοδοσίας με νερό ένα από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη… κόλλησε για αρκετά στην θάλασσα. Μετά από προσπάθειες το ζήτημα, που παρουσιάστηκε λύθηκε και πλέον και οι εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στη Λακωνία.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κινητοποίηση πάντως υπήρξε νωρίτερα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας λόγω καπνών στις παρυφές του Ταϋγέτου. Οπως προέκυψε κάποιος κάτοικος της περιοχής, πατά την απαγόρευση, αποφάσισε να κάψει κλαριά κ.α.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Σήμερα Μ. Πέμπτη, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολλά σημεία της Πελοποννήσου όπως και της Αργολίδας (με πεζοπόρο τμήμα και οχήματα με άνδρες) σπεύδουν για ενισχύσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 2 Αεροσκάφη.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, μακριά από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο σε κίνδυνο βρίσκονται ορισμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς και 2 Canadair που γεμίζουν νερό από τον Αργολικό κόλπο, λόγω οτι εδώ δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Προειδοποίηση σε πλοία και σκάφη που πλέουν στον Αργολικό κόλπο εξέδωσε μέσω VHF και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ώστε να έχουν την προσοχή τους για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο