Την επέτειο του ιστορικού «ΌΧΙ» γιόρτασε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στον Δήμο Ανατολικής Μάνης η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή της Εθνικής Επετείου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, με τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων να πραγματοποιούν προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου στο Γύθειο.Gyhtheio_28_10_2023_14_Large.JPG

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια έγινε μετάβαση στο χώρο του Ηρώου, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Gyhtheio_28_10_2023_19_Large.JPG

Ακολούθησε  τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών, και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Λυκείου Γυθείου, κ. Κούζουνας Παύλος. 

Gyhtheio_28_10_2023_16_Large.JPG

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους ήρωες του ’40 κορυφώθηκαν με τη διεξαγωγή της παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου, τμήματα του Στρατού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Γυθείου, Σύλλογοι κ.ά. και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μαθητές.

Gyhtheio_28_10_2023_32_Large.JPG

Gyhtheio_28_10_2023_47_Large.JPG

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αρεόπολη. Η επίσημη Δοξολογία έγινε το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Με τη λήξη της ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Αθανάτων και στη συνέχεια η εκπαιδευτικός του Λυκείου της περιοχής κα Γιαβάση Δέσποινα εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας. Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και χορούς.

Areopoli_28_10_2023_1_Large.jpg

Areopoli_28_10_2023_9_Large.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aποτελέσματα των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο