Ο Πάνος Ηλιόπουλος, με καταγωγή από το Γύθειο δημιουργεί το Ντοκιμαντέρ “Η γη των Θεών” για τη Λακωνική Μάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πάνος Ηλιόπουλος, με καταγωγή από το Γύθειο, μαζί με την εταιρεία παραγωγής Beyond Films Productions, δημιουργoύν ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου που τιμά τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην Λακωνική Μάνη, το ντοκιμαντέρ “Η γη των Θεών”.

[iframe width=”1237″ height=”696″ src=”https://www.youtube.com/embed/fI5QUsdtcIY” title=”Η Γη των Θεών – The Land of the Gods (Promo 4k)” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Μέσα από προσωπικές ιστορίες Μανιατών, η ταινία θα παρουσιάσει ενδιαφέρουσες πτυχές της Μάνης, την ιδιαίτερη κουλτούρα της και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, που είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους.

Η παραγωγή ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023, με σκοπό το ντοκιμαντέρ να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Τα γυρίσματα θα λάβουν μέρος σε όλη την Λακωνική Μάνη.

Η παραγωγή έχει ήδη κάνει γυρίσματα σε Γύθειο, Αρεόπολη και Σάμο – που είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Έρη Ρίτσου και να μας διηγηθεί μια ιστορία της οικογένειας του Γιάννη Ρίτσου, την εποχή που ζούσαν στο Γύθειο, καθώς και να μας διαβάσει αποσπάσματα από 2 έργα του Γιάννη Ρίτσου.

Στόχος της παραγωγής είναι το ντοκιμαντέρ να πάει σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο